Rafaelbenitez

Benites želi dobre rezultate i posao u Čelsiju

Privremeni trener Čelsija Rafael Benites rekao je danas da bi mu dobri rezultati pomogli da produži boravak u londonskom klubu, ili da pronađe drugi posao u Premijer ligi. Benites je krajem novembra prošle godine na klupi Čelsija zamenio Roberta di Matea i prema ugovoru na Stamford Bridžu ostaće do kraja sezone. 
-Mnoga vrata bi mi (uspehom u Čelsiju) bila otvorena, ali najvažnija su mi ova na Stamford Bridžu. Ne želim sada da pričam o tome, ali prioritet je da napravim dobre rezultate i osvojim trofeje. Nikad se ne zna šta se može dogoditi posle toga – rekao je Benites britanskim medijima. 
-Želim da ostanem u Premijer ligi, ali profesionalac sam i možda ću morati da razmotrim druge opcije. Ali, trenutno sam koncentrisan na pobede sa Čelsijem – dodao je 57-godišnji trener. 
Benites je rekao da je imao ponude drugih klubova iz različitih zemalja, ali da je želeo da pređe u premijerligaški klub koji će se boriti za trofeje. 
-Čelsi je savršen klub jer smo u igri za trofeje. Ako nastavimo da igramo kao što smo igrali u utakmici protiv Arsenala, svi će biti veoma zadovoljni. A kada kažem svi mislim na navijače, vlasnika, ljude u klubu i igrače – rekao je Španac. 
Mediji su spekulisali da bi bivši trener Barselone Pep Gvardiola mogao sledeće sezone da preuzme Čelsi, ali je Španac, ipak, odlučio da pređe u Bajern iz Minhena.

Povezana vest:  Milovanović i definitivno u Zvezdi