sven_goran_eriksonErikson novi selektor Obale slonovače

 

Fudbalski trener Sven Joran Erikson postavljen je danas za selektora reprezentacije Obale slonovače koju će predvoditi na Svetskom prvenstvu juna u Južnoj Africi.

Erikson je u februaru napustio direktorsku funkciju u četvrtoligašu Nots Kauntiju, a Fudbalski savez Obale slonovače (FIF) ga je angažovao samo za takmičenje na Mundijalu, navode lokalni mediji.

Povezana vest:  Anriju meč suspenzije i novčana kazna

Pored bivšeg selektora Engleske, među kandidatima su bili i Mark Hjuz, Gus Hidink i Bernd Šuster.

-Izvršni komitet FIF odlučio je da gospodin Sven Joran Erikson predvodi reprezentaciju Obale slonovače na Svetskom prvenstvu. Šveđanin je, između ostalih, trenirao i selekcije Engleske i Meksika – piše u saopštenju Saveza.

-On je iskusan i dokazan trener. Njegov zadatak je da časno vodi reprezentaciju u konkurenciji 32 fudbalske ekipe na Svetskom prvenstvu. Erikson će imati težak zadatak i pozivamo na jedinstvo fudbalere i njihovog trenera – dodaje se.

Povezana vest:  Srbija protiv Španije u Sent Galenu

Fudbalski savez Obale slonovače je februara, zbog loših rezultata na Kupu Afričkih nacija, otpustio selektora Vahida Halilhodžića.

Reprezentacija Obale slonovače će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi G zajedno sa Brazilom, Severnom Korejom i Portugalom.