Chelsea_slavlje

Svonsi eliminisao Čelsi, Azar udario dečaka

 

Fudbaleri Svonsija ostvarili su najveći uspeh u istoriji kluba i plasirali se u finale engleskog Liga kupa, nakon što su večeras na domaćem terenu, u revanšu polufinala, igrali protiv Čelsija nerešeno 0:0. Velšani su u prvom meču slavili kao gosti na Stamford Bridžu rezultatom 2:0 i pretežno defanzivnog igrom znalački čuvali prednost. Favorizovani gosti nisu imali rešenja za čvrstu odbranu domaćina, koja je pravovremeno otklanjala opasnost pred svojim golom.

Povezana vest:  Blan želi efikasniju igru Pari Sen Žermena

Najistureniji napadač „plavaca“, Senegalac Demba Ba, bio je potpuno nemoćan, baš kao i Mata, Azar, Lampard i Tores, koji je u finišu meča zamenio Oskara, pa je propušteno nekoliko povoljnih prilika.

Imao je i Svonsi svoje šanse, ali su njegovi fudbaleri ipak ostvarili cilj i sa uzdignutim rukama dočekali kraj utakmice za istorijsko finale.

Večerašnji meč obeležio je skandalozan incident veziste Čelsija Edena Azara, zbog kojeg je u 80. minutu zaradio crveni karton. Nemajući strpljenja Belgijanac je udario nogom po lopti i dečaku koji ih skuplja, dok ležao iza gola Svonsija.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Mančester junajted najviše zaradio u Ligi šampiona

Srpski defanzivac u redovima Čelsija Branislav Ivanović igrao je do 68. minuta, kada ga je zameno David Luiz. Svonsi će u finalu Liga kupa 24. februara na Vembliju igrati protiv četvrtoligaša Bredforda, koji je senzacionalno eliminisao Aston Vilu ukupnim rezultatom 4:3.