michael_platini_1Platini zabrinut zbog priprema Ukrajine

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da je zabrinut zbog sporih priprema Ukrajine i da sumnja da će ta zemlja zajedno sa Poljskom, moći da organizuje Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Platini je rekao da građevinski radovi na stadionu u ukrajinskom gradu Lvivu „uopšte ne napreduju“, kao i da organizatori kasne sa radovima na stadionu u Kijevu. On je upozorio da, ako stadion u Kijevu ne bude bio spreman, Ukrajina neće moći da organizuje Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Marka: Kraj Mundijala za Di Mariju

-Zabrinut sam pošto smo ukazali poverenje Ukrajini. Ako se utakmice ne budu igrale u Kijevu, onda Ukrajina neće biti organizator Evropskog prvenstva. Ali, mislim da će na kraju sve biti u redu – rekao je Platini u Briselu.

Na Olimpijskom stadionu u Kijevu trebalo bi da se odigra šest utakmica, uključujući i finale, a Platini je kritikovao organizatore zbog sporih radova.

Povezana vest:  Partizan ubedljivo savladao Maribor

Predsednik UEFA će sledeće nedelje otputovati u Kijev kako bi procenio situaciju. On će zatražiti od nove vlade da u organizaciji sustigne ko-domaćina Poljsku.

UEFA je u septembru 2008. godine upozorila Ukrajinu i Poljsku da će im oduzeti organizaciju Evropskog prvenstva ako ne ubrzaju građevinske radove.

Oba domaćina moraju da obezbede po četiri stadiona. U Ukrajini utakmice bi trebalo da se igraju u Kijevu, Donjecku, Lvivu i Harkovu.

Povezana vest:  Gvardiola nagradio Mesija i Alveša dužim odmorom

-U Poljskoj je sve po planu. Ali je u Ukrajini teža situacija. Radovi u Lvivu se nisu pomerili ni za centimetar pa sam veoma zabrinut – rekao je on.

Platini nije želeo da kaže da li će Nemačka zameniti Ukrajinu i sa Poljskom organizovati turnir 2012. godine.

-Ne postoji plan B – rekao je Platini.