Mario Balotelli civil
Prandeli: Mančini može iz Balotelija da izvuče potencijal
 
Selektor Italije Čezare Prandeli rekao je danas da veruje da će Mario Baloteli ispuniti svoj pravi potencijal, kao i da misli da je trener Mančester sitija Roberto Mančini pravi čovek koji može da mu pomogne da ostvari svoj talenat.
-Razgovarao sam s Balotelijem telefonom i dao sam mu savet, ali to će ostati među nama. Nada ostaje ista, a to je da će on napokon početi da radi na sebi – rekao je Prandeli za Gazetu delo Sport (Gažeta dello Sport).
-Baloteli mi je na to rekao ‘Ok, sada ću postati najbolji fudbaler nasvetu. Ostaviću moju ličnost i osobine po strani i pustiću da samo  moja igra na terenu priča o meni’. Oduvek sam verovao da on to može da postane – dodao je Prandeli.
Italijanski napadač je 2010. godine iz Intera prešao u Mančester siti, gde se pridružio svom bivšem treneru Robertu Mančiniju. Međutim, njih dvojica su se u početkom ove godine sukobili na treningu, posle čega su britanski mediji odmah počeli da nagađaju o prelasku Balotelija u Milan.
-Nema razloga zašto bi trener odustao od jednog takvog talenta. Ne postoji ni jedan drugi trener, osim Mančinija, kome Baloteli vise duguje. Mančini ga je želeo, on ga je i branio. Baloteli mora da čini ono sto Mančini traži od njega – kazao je Prandeli.
Selektor Italije rekao je da je u reprezentaciji s Balotelijem, ali da je Mančini u drugačijoj situaciji.
-Nikada nisam imao problema s Balotelijem. On je uvek dolazio poslednji na trening, ali nikada nije kasnio. Imam prednost u odnosu na Mančinija, pošto ja s Balotelijem sarađujem kratko… Bio je besprekoran na Evropskom prvenstvu ove godine – rekao je Prandeli.
Povezana vest:  Ronaldo najbolji fudbaler sveta 2016. po izboru Fife