Petar 1.utakmica

Petar Golubović na elitnoj Nike The Chance svetskoj fudbalskoj turneji

Više od 100,000 igrača iz 55 zemalja širom sveta učestvovalo je u Nike The Chance projektu 2012. godine, koje je završen izborom 100 najboljih učesnika koji su najbolje savladali intenzivne treninge i takmičenja prema program poznate akademije za mlade fudbalere FK Barselona. Vrhunskih 16 igrača koji su se pokazali te nedelje u Barseloni krenuli su na šestonedeljnu svetsku trening turneju, tokom koje će igrati sa najrenomiranijim akademskim timovima sveta, uključujući Mančester Junajted, Juventus i mladu reprezentaciju Sjedinjenih država.
Nike projekat The Chance je jedinstvena svetska potraga za talentima koja daje šansu mladim fudbalerima da se dokažu na elitnoj pozornici i podignu svoju igru na viši nivo. Jedan od 16 finalista na turneji će na posletku pristupiti Nike Akademiji – akademija u Engleskoj koju podržava FA Premijer Liga.
Finalisti su sa turnejom startovali u Oregonu, SAD, otpočevši seriju intenzivnih treninga i podrobnog testiranja u toku prve nedelje, uz pripremu za predstojeće utakmice. Igrači su procenjivani tehnologijom Nike SPARQ, system treninga i kondicije koji pomaže u razvoju boljih sportista. Ovih 16 finalista imaće privilegiju rada sa najboljim trenerima, nutricionistima i fitness treneima tokom turneje, kako bi osigurali da svakoj narednoj utakmici pristupaju fokusirani i u vrhunskoj kondiciji. Svaka utakmica će predstavljati šansu za igrače da zapadnu za oko nekome od vodećih klupskih trenera tokom igre.Tokom turneje, tim će takođe iskusiti kulturne različitosti svake lokacije na kojoj će se održavati treninzi i igraće u gradovima poput Los Anđeles, Turin, kroz Italiju i Mančester, Ujedinjeno Kraljevstvo.
Od početka The Chance takmičenja 16 igrača je svoje učestvovanje pretočilo u profesionalne klupske ugovore. Najskoriji primer je Tom Rogic iz Australije koji je potpisao za FK Seltik, škotski šampionski klub i i od nedavno igra za nacionalni tim Australije.

Povezana vest:  Levandovski: Glasao bih za Riberija