drogba kina

Drogba blizu Galatasaraja

Galatasaraj je započeo pregovore sa kineskim Šenhuom iz Šangaja oko dovođenja Didijea Drogbe, sapštio je danas turski klub. Turski mediji su sinoć objavili da je kapiten Obale Slonovače i bivši igrač Čelsija već potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Galatasarajem, ali istanbulski klub nije potvrdio tu vest.
Tridesetčetvorogodišnji Drogba, koji trenutno brani boje svoje reprezentacije na Kupu afričkih nacija u Južnoj Africi, prešao je u Šenhuu prošlog maja, pošto je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona.
Drogba je od FIFA dozvolu da mu pre januarskog prelaznog roka omogući da igra na pozajmici, ali je njegov zahtev odbijen. On se vratio u Čelsi da trenira, kako bi ostao u formi za Kup nacija, što je podgrejalo spekulacije medija sa će se on ipak, vratiti u Evropu.
Ukoliko Drogba pređe u Galatasaraj, to će biti drugo veliko pojačanje za taj klub koji je prošle nedelje angažovao holandskog internacionalca Veslija Snajdera, doskorašnjeg člana Intera. Galatasaraj se u februaru u osmini finala Lige šampiona sastaje sa Šalkeom 04.

Povezana vest:  Završena je četvrta sezona Sosijete Ženeral superlige, Elektromreža je novi šampion