navijaci par sam jug
Vođi „Alkatraza“ počinje ponovljeno suđenje
 
Ponovljeno suđenje jednom od vođa navijačke grupe ?Alkatraz? Aleksandru Vaviću (26) zbog optužbi da je u januaru 2005. na Karaburmi nožem ranio Stefana Gajića počinje sutra u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Vaviću, koji je u februaru prošle godine bio osuđen na godinu dana zatvora, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo presudu i naložio da mu se ponovo sudi.
On je optužen za krivično delo teške telesne povrede. Taj „partizanovac“ je u vreme izvršenja krivičnog dela bio navijač „Crvene zvezde“, ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i iskazi oštećenog Gajića i drugih svedoka, takođe navijača „Partizana“.
Do prvobitnog sukoba, došlo je kada je grupa navijača „Partizana“ žvrljala po grafitima „Crvene zvezde“ u ulici Salvador Dalija na Karaburmi. Tokom fizičkog obračuna Vavić je Gajiću naneo tešku telesnu povredu ubovši ga nožem.
Gajić i drugi svedoci u policiji su Vavića prepoznali sa 100 odsto sigurnosti ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor „Partizana“, negirali da je on učestvovao u tom incidentu.
Prvi osnovni sud ga je osudio jer je ocenio da je očigledno da su svedoci namerno menjali iskaze, kako bi zaštitili novog „kolegu“ i oslobodili ga odgovornosti. 
Vavić je u februaru prošle godine ranjen u sačekuši preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u karlicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar.
Beogradski štampani mediji su tada prenosili da policija pretpostavlja da su u pozadini tog vatrenog obračuna neraščičheni odnosi u poslovima s drogom.
Prema podacima policije protiv ovog izgrednika podnošeno je više krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu.
U okrobru 2009. Republičko javno tužilaštvo podnelo je Ustavnom sudu Srbije predlog za zabranu rada i delovanja 14 ekstremnih podgrupa navijačkih klubova „Partizana“, „Crvene zvezde“ i „Rada“, među kojima je i Vavićev „Alkatraz“, ali je Ustavni sud odbacio taj predlog zbog „nepostojanja ustavnih i zakonskih pretpostavki za vođenje postupka pred tim sudom i odlučivanja o predlogu“.
Vavića u martu očekuje još jedno novo suđenje po optužnici Prvog osnovnog tuzilaštva u Beogradu.
Povezana vest:  SP 2022, Klinton predstavlja kandidaturu SAD