david beckham 11

Bekam pet meseci u PSŽ

 

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Dejvid Bekam pridružio se Pari Sen Žermenu, a potpisao je ugovor na pet meseci, saopštio je vodeći klub francuskog prvenstva. Slavni fudbaler, nekadašnja zvezda Mančester Junajteda i madridskog Reala, prešao je na „Park prinčeva“ kao slobodan igrač, nakon što je napustio Los Anđeles Galaksi po završetku američke MLS lige u decembru.

Povezana vest:  Drogba: Nema garancije da ću karijeru završiti u Čelziju!

Tridesetsedmogodišnji Bekam, koji je imao brojne ponude, izjavio je da želi da pomogne francuskom klubu da osvoji titulu prvaka.

-Pariz mi se dopada, to je uzbudljiv grad, a klub ima viziju i počašćen sam što ću biti deo toga. Imao sam sreću da radim sa Karlom Anćelotijem i mislim da je on jedan od najboljih trenera. Ovde sam da pomognem, potpisao sam na pet meseci, ali smatram da ću biti u ovom klubu i u budućnosti – rekao je Bekam na zvaničnoj promociji.

Povezana vest:  Ivanović: Pobedićemo Škotsku ako ostanemo mirni na terenu

On je potvrdio da u Pari Sen Žermenu neće nista zarađivati i da će njegova primanja direktno ići u fond dečje humanitarne organizacije. Procenjuje se da je Bekam od 2007. do 2012. godine u MLS ligi zaradio ukupno oko 255 miliona dolara. Posle 22 odigrana kola u prvenstvu Francuske Pari Sen Žermen vodi na tabeli sa 45 bodova, koliko ima i drugoplasirani Olimpik iz Liona.

Povezana vest:  Modrić doneo pobedu Realu protiv Granade