Barselona se provukla u Valensiji

Fudbaleri Valensije i Barselone igrali su večeras nereseno 1:1, u derbi utakmici 22. kola prvenstva Španije.
Lider Primere provukao se na Mestalji nakon što je izjednačujuć pogodak postigao iz penala, a izbegao je poraz zahvaljujući uspešnim intervencijama golmana Viktora Valdesa u finišu susreta.
Motivisani domaćini krenuli su silovito i činilo se da će favorizovanom rivalu naneti drugi poraz ove sezone. Međutim, izjednačujući pogodak Mesija sa bele tačke ih je presekao, pa je na kraju vođena uglavnom borba na sredini terena za pomirljivi remi, kojim su oba tima bila zadovoljna.
Barselona posle večerašnjeg meča ima 12 bodova prednosti nad drugoplasiranim Atletikom iz Madrida, dok je Valensija preuzela šestu poziciju na tabeli Primere.
Ranije danas Sevilja je pobedila Rajo Valjekano sa 2:1, dok je Saragosa kao gost otkinula bod favorizovanoj Malagi (1:1).
Valensija – Barselona 1:1 (Banega 33 – Mesi 39. penal)
Sevilja – Rajo Valjekano 2:1 (Rakitić 45+2, Negredo 54 – Dominges 51. penal)
Malaga – Saragosa 1:1 (Isko 23. penal – Postiga 13)
Od 21 sat igraju Atletiko Madrid – Betis i Sosijedad – Majorka.
Odigrano juče: Hetafe – Deportivo La Korunja 3:1, Granada – Real Madrid 1:0, Osasuna – Selta Vigo 1:0, Espanjol – Levante 3:2.
Odigrano u petak: Valjadolid – Atletik Bilbao 2:2.
Tabela: Barselona 59 bodova, Atletiko Madrid 47, Real Madrid 43, Malaga 36, Betis 35, Valensija i Rajo Valjekano po 34, Levante 33, itd.

Povezana vest:  Duško Tošić: Laknulo nam je