lotar mateus
Mateus šokiran saznanjima Evropola

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus rekao je danas da je šokiran činjenicom da je čak 380 mečeva odigranih u prethodnih nekoliko godina na Starom kontinentu pod istragom Evropske policije (Evropol).
Fudbal se igra širom sveta i uvek postoje neke ‘crne ovce’ koje pokušavaju da izvuku korist za sebe na nelegalan način. Nikada nisam učestvovao u takvim stvarima, jer sam oduvek verovao u pozitivnu stranu fudbala – rekao je Mateus nemačkim medijima. 
On je za dr
žavni tim Nemačke odigrao 150 utakmica i postigao 23 gola. Tokom igračke karijere bio je član Bajerna, Intera i Borusije Menhengladbah.
Kada je „oka
čio kopačke o klin“, posvetio se trenerskom poslu, a do sada je vodio Partizan, Rapid iz Beča, Atletiko Paranense, Makabi Netanju, Red Bul Salcburg, Mađarsku i Bugarsku.
Evropska policijska slu
žba (Evropol) istražuje više od 680 mečeva, koji su pod sumnjom da ih je namestila kriminalna grupa iz Singapura.
Pod znakom pitanja su i dva me
ča Lige šampiona, od kojih je jedan odigran u Engleskoj, kao i kvalifikacione utakmice za prvenstvo sveta i šampionat Evrope.
Sumnjivi me
čevi, od kojih su neki već bili predmet uspešne istrage, odigrali su se u periodu od 2008. do 2011. godine. Oko 380 utakmica koje su pod lupom Evropola igrano je u Evropi, a oko 300 je identifikovano u Aziji, Latinskoj Americi i Africi.
Povezana vest:  Robert Prosinečki: Dobar podstrek za derbi