Arsene Wenger 2011Venger: Nema nameštaljki, ali doping je druga priča

Menadžer fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da uprkos saznanjima „Europola“ u engleskom fudbalu nema nameštanja utakmica, ali kako je naveo, nije siguran da nema dopinga, pa je od Evropske fudbalske unije (UEFA) zatražio dodatne testove za sve igrače.
-Ne mislim da ima problema sa nameštanjem u Premijer ligi. Verovatno je ovo za nas najveći šok, jer smo uvereni da zivimo u svetu, koji i nije savršen, ali da toga nema u Engleskoj. Ovakve stvari su se dešavale u evropskim zemljama u kojima sudije nisu korektno obavljale posao, pa smo bili oprezni, ali to je teško dokazati. Došlo je vreme da se preduzmu ozbiljne mere za rešenje ovog problema. U sportu ima mnogo prevaranata – rekao je Venger britanskim medijima.
On je zatražio od UEFA da uvede obavezne doping testove za sve igrače.
-Ne mislim da smo sprečili dopingovanje fudbalera. Moramo više da se potrudimo. Za mene je neverovatno da na Svetskom prvenstvu, gde igra 740 fudbalera, svaki put sve prođe bez ijednog problema. Nisam siguran da li su engleski igrači „čisti“ što se tiče uzimanja nedozvoljenih supstanci, jer na doping testu doktori uzimaju samo urin, ne i krv. Ne verujem da je to dovoljno – poručio je Venger.

Povezana vest: