Jose Mourinho Press

Šmajhel: Murinjo je nestabilan, nije dorastao za Junajted

Legendarni danski golman Peter Šmajhel rekao je danas da trener Reala Žoze Murinjo neće biti naslednik Ser Aleksa Ferguson na mestu menaddzera Mančester Junajteda, jer ima nestabilnu prirodu i nije dorastao toj poziciji. Engleski mediji spekulišu da bi Murinjo, koji ne krije želju da se vrati na Ostrvo, mogao da bude zamena za Fergusona, kada čuveni 72. godišnji Škot ode u penziju.

Povezana vest:  Runijeva povreda lakše prirode

-Murinjo neće biti naslednik. On jeste odličan kandidat za to mesto, s obzirom na njegove trenerske kvalitete, ali klub ne želi stvari koje bi doneo sa sobom. U Čelsiju, Interu i sada u Real Madridu nije trajao duže od tri godine – rekao je Šmajhel engleskim medijima.

Danac smatra da bi Junajted mogao da pobedi Real u sutrašnjoj prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona na Santjago Bernabeu.

Povezana vest:  Alegri: Vidal i Pogba su srećni u Juventusu

-Čini mi se da svet smatra da je Real favorit i to mi je čudno. Smatram da možemo da pobedimo, jer je ovo dobra sezona za naš tim – konstatovao je Šmajhel, koji je u dresu Junajteda odigrao 292 utakmice i osvojio Ligu šampiona i pet titula u Premijer ligi.