Alex Ferguson Manchester Blackburn
Ferguson: Seks, droga i alkohol najveća opasnost za igrače
 
Menadžder Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da su alkohol, droga, seks i novac najveće opasnosti za razvoj mladih fudbalera.
-Mi smo izgradili klub na dovođenju mladih igrača, ali postoje određene nus pojave u razvoju fudbalera i moramo da im pomognemo. Devojke ulaze u njihove živote, piće može da predstavlja problem takođe, kao i droga. Sve su to stvari sa kojima se mladići od 16 do 19 godina suočavaju – rekao je Ferguson za engleske medije.
On je dodao da klub utiče na mlade fudbalere da ne potroše sav novac na skupocene automobile. 
-Dosta momaka dolazi iz razorenih porodica, gde su roditelji rastavljeni, pa moraju da se nose i sa time. Učimo ih da fudbal nije lak posao, već obaveza. Morate da budete 100 odsto posvećeni, bar u ovom klubu – rekao je 71. godišnji menadžer.
Ferguson otkriva da su ishrana i dobra fizička sprema veoma važni u karijeri svakog igrača, kao i da je šokiran njihovim današnjim platama.
-Oni sada zarađuju vše nego Rajan Gigs kada je potpisao profesionalni ugovor. Ponekad pomislim da njemu možemo da mu ponudimo četvorogodišnji ugovor za četvrtinu novca koji oni dobijaju. U interesu svakog fudbalera je da bude u dobroj kondiciji kako bi mogao da igra i kad navrši 30 godina. Pogledajte Gigsa i Pola Skolsa, oni su sve ovo postigli zato što su pazili na sebe – zaklljučio je Ferguson. 
Ferguson je na klupu Junajteda došao 1986. godine i sa klubom je osvojio 37 trofeja – 12 domacih titula, pet trofeja FA kupa, četiri Liga Kupa, 10 Komjuniti Šilda, jedan UEFA Superkup, Kup pobednika kupova, Interkontinentalni kup, titulu klupskog prvaka sveta i dve Lige šampiona.
Povezana vest:  DFB potvrdio suspenziju Lukasu Podolskom