dauda antalija

Dauda: Znam da je Zvezda veliki klub

Poslednje pojačanje fudbalera Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku Nigerijac Abiola Dauda rekao je danas da je svestan da je došao u redove evropskog i svetskog šampiona.
-Znam da je Zvezda evropski i svetski šampion. Takođe znam da je jedan od najvećih klubova na Balkanu, da je u klubu igralo mnogo dobrih igrača koji su kasnije napravili velike karijere – rekao je Dauda.
Bivši fudbaler švedskog Kalmara, koji se pridružio saigračima na pripremama u Antaliji, rekao je da oduševljen atmosferom na Marakani.
-Video sam koliko navijači vole klub. Izuzetno su vatreni i prelep je osećaj igrati za njih. Gledao snimke pojedinih meceva, između ostalih i derbi sa Partizanom. Atmosfera je neverovatna, stadion je pun i ljudi su mnogo strastveniji za vreme gledanja susreta za razliku od utakmica u Švedskoj. Tamo je sve drugačije, publika je mirna i ne navija, samo posmatra meč sa svojih mesta – konstatovao je tamnoputi napadač.
Dauda je na 160 utakmica postigao 44 gola, a prethodnu sezonu završio je kao treći strelac lige. Ipak, Nigerijcu će biti potrebno vreme da dostigne formu, jer je sezona u Švedskoj završena u novembru.
-Biće mi potrebno nekoliko nedelja da stignem saigrače kada je u pitanju fizička sprema. Verujem da ću uz nekoliko trening utakmica i pojačan rad za dve do tri nedelje biti na 90 do 95 odsto maksimalne fizičke spreme – zakljucio je Dauda.

Povezana vest:  Strani mediji: Albanci blizu EP, Srbiju koštali navijači