zoran lakovic gensek FSS
FSS: Mladoj reprezentaciji Srbije dva meča bez publike
 
Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas mladu reprezentaciju Srbije sa dve utakmice igranja bez prisustva publike, umesto jedne, kako je ranije odlučeno, potvrdio je nacionalni fudbalski savez (FSS). Istovremeno, zbog učešća u incidentima na meču Srbija – Engleska u oktobru u Kruševcu, mladom reprezentativcu Milošu Ninkoviću izrečena je suspenzija na tri utakmice, umesto dve, dok je kondicioni trener Andrija Milutinović kažnjen sa dve godine zabrane obavljanja posla u fudbalu, umesto jedne, plus jedne uslovne kazne.
Sve ostale kazne su potvrđene, što znači da je FSS-u ostala novčana kazna od 80.000 evra.
Komisija za žalbe UEFA odbila je danas u Nionu zahtev disciplinskog inspektora te organizacija Žana Samjuela Leubea da se Srbiji izreknu oštrije kazne.
Leube je tražio da se mlada reprezentacija Srbije isključi iz takmičenja za EP 2015. godine i da se nacionalni savez kazni novčano sa 200.000 evra, kao i da se kondicioni trener Andrija Milutinović suspenduje iz fudbala narednih pet godina, a da se igrač Nikola Ninković suspenduje na tri utakmice.
-Obzirom na predložene kazne od strane disciplinskog inspektora Leube mogu da izrazim zadovoljstvo donesenim odlukama. Drago mi je da su članovi Komisije za žalbe uvažili naše argumente, ali smatram da će našoj mladoj reprezentaciji biti izuzetno tesko da odigra dva uvodna meča na putu ka Češkoj bez pomoći navijača. Svi mi koji radimo u srpskom fudbalu, kako u Savezu, tako i u klubovima, kao i svi fudbalski radnici i navijači, moraju da shvate da je ovo poslednje upozorenje od strane UEFA i da će eventualni naredni incidenti biti mnogo strožije sankcionisani – izjavio je generalni sekretar FSS Zoran Laković.
Na kraju revanš meča baraža za prvenstvo Evrope 16. oktobra u Kruševcu došlo je do tuče između mladih fudbalera Srbije i Engleske u kojoj su učestvovali i članovi stručnih štabova.
Englezi su se kasnije žalili UEFA da su navijači vređali njihove fudbalere na rasnoj osnovi.
Mlada reprezentacija Engleske dobila je tu utakmicu sa 1:0 i izborila plasman na prvenstvo Evrope u Izraelu.
Povezana vest:  Hal Siti u Premijer ligi posle drame