FK_Partizan_logoDonacija Partizana za obnovu Hilandara
Da Partizan ima veliko srce, to je odavno poznato, a što je najvažnije, stalno to pokazuje na delu. I danas, Krle, Sale, Raća, Marko, Neca i drugovi su predvođeni šefom struke Goranom Stevanovićem, kao i legendarnim golmanom Milutinom Šoškićem, posetili izložbu ’’Obnova Hilandara, šest godina od velikog požara’’, koja je postavljena u galeriji „Srpske Akademije nauka i umetnosti“, a u organizaciji Zadužbine svetog manastira Hilandar.
Predstavnike Partizana su dočekali direktor zadužbine gospodin Milivoj Ranđić, Stevica Tripković, autor izložbe i Stefan Srđan Milenković. Gostima se prvo obratio gospodin Ranđić sa kratkim osvrtom na istorijat Hilandara, za koju je malo prostora, pa čak i ovog virtualnog.
Kada su su se svi okupili ispred makete manastira, Milutin Šoškić je direktoru zadužbine predao ček na iznos od 250.000 dinara u ime FK Partizan, kao donaciju za pomoć obnovi Hilandara, uz reči da iznos možda nije veliki, ali da je iz dubine srca i duše, na šta se nadovezao gospodin Ranđić rečima da je za obnovu manastira svaki doprinos bitan, naglasivši da je FK Partizan jedini klub koji je organizovano posetio Hilandar i već nekoliko puta donirao mnoge manastire u Srbiji. Posle male lekcije iz istorije i uručivanja donacije, goste je preuzeo Stevica Tripković autor izložbe, koji ih je proveo kroz kompletnu postavku, zaustavljajući se kod svakog eksponata uz pojašnjenje šta on predstavlja.
U razgovoru sa domaćinima, saznali smo da je restauracija i obnova manastira izuzetno težak i pipav posao i da je vreme potrebno za vraćanje starog sjaja otprilike deset godina od početka obnove. Takođe smo saznali i, da pored države Srbije, Hilandar novčano najviše pomaže vlada Grčke, koja je itekako zainteresovana za obnovu Hilandara, obzirom da su i oni Pravoslavne veroispovesti i da se manastir nalazi na njihovoj teritoriji.
Svi mi u Partizanu se nadamo da će i ostali, ne samo sportski i privredni kolektivi, već i građani, slediti naš primer, kako bi najveća svetinja srpskog naroda, u čijim se riznicama čuvaju gotovo svi bitni pisani tragovi o našoj istoriji, što pre povratila svoj prvobitni velelepni izgled.
Povezana vest:  Kluž: biće teško protiv Jagodine, ali nadamo se pobedi