jose murinjo okt 2011Menoti: Murinjo ide ako izgubi sledeća tri meča

Legendarni argentinski fudbalski trener Cezar Luis Menoti rekao je danas da će Žoze Murinjo morati da napusti Real Madrid ako izgubi sledeće tri utakmice.
Kraljevski klub večeras igra protiv Barselone u revanš meču polufinala španskog kupa, a sa istim rivalom sastaje se za vikend u prvenstvu. Sledeće nedelje Madriđane očekuje i revanš sa Mančester Junajtedom u osmini finala Lige šampiona.
-Ako Madriđani u ovim mečevima ne dođu do rezultata, Murinjo će morati da ide. Takva su pravila u fudbalu. Samo kada ste šampion možete da preživite sve kritike i napade. Moć trenera dolazi sa uspesima i trofejima. Pogledajte Visentea del Boskea ili Pepa Gvardiolu – kazao je Menoti španskim medijima.
On je sa selekcijom Argentine osvojio titulu prvaka sveta 1978. godine, a na klupi Barselone je 1983. godine osvojio španski kup.
-Real ima sjajne igrače, ali Barselona je drugačija. Madriđani su veoma borbeni, dobro zatvaraju prostor na terenu, ali nisu previše kreativni. Imaju Ronalda koji sam može da donosi pobede. Ako on igra, Real pobeđuje. Ipak, kada mu ne ide, Real kao da ima igrača manje. Barselona je ekipa, a Real je skup odličnih igrača – zaključio je Menoti.
Tokom trenerske karijere on je još vodio Boku Juniors, Atletiko Madrid, Hurakan, River Platu, Penjarol, Independijente i Sampdoriju.
Ekipa Reala trenutno u španskoj Primeri zauzima treće mesto sa 16 bodova manje od vodeće Barselone, a u prvom meču osmine finala LŠ na svom terenu je sa Mančester Junajtedom remizirala 1:1.

Povezana vest:  Andrija Kaluđerović potpisao za Peking