ibrahimovic
Ibrahimoviću dva meča suspenzije, odbijena žalba Šalkea
 
Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) suspendovala je napadača Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića na dve utakmice zbog isključenja na prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Valensije ranije ovog meseca. Ibrahimović je zaradio direktan crveni karton u pobedi nad Valensijom 12. februara (2:1), nakon što je grubo startovao nad protivničkim igračem Andresom Gvardadom.
Najbolji igrač Parižana propustiće revanš protiv Valensije, ali i prvi meč četvrtfinala Lige šampiona ukoliko francuski klub prođe dalje.
-Iznenađen sam ovom odlukom. Ja sam već bio iznenađen kada je Ibrahimović zaradio isključenje, smatram da je prestrogo dobio crveni karton, ali dve utakmice neigranja to je neverovatno. Žalićemo se na ovu odluku UEFA – izjavio je trener Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti.
UEFA je takođe odbacila žalbu nemačkog Šalkea na igranje Didijea Drogbe za Galatasaraj u prvom meču osmine finala elitnog takmičenja 20. februara. Reprezentativac Obale Slonovače pridružio se Galatasaraju krajem januara iz kineskog kluba Šangaj Šenhua, ali su Kinezi pokušali da blokiraju taj transfer tvrdeći da je Drogba prekršio uslove ugovora.
-Disciplinska komisija je razmotrila sve spise tog predmeta i odlučila da odbaci žalbu Šalkea – saopštila je UEFA.
Prvi meč osmine finala u Istanbulu završen je bez pobednika (1:1).
Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA 2013/2014, RASPORED, Partizan na startu protiv Novog Pazara, Zvezda u Ivanjici