uefa logo copy
Uefa kaznila Lacio i Fenerbahče
 
Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Lacio sa dve međunarodne utakmice bez prisustva gledalaca i 40.000 evra, pošto su navijači rimskog kluba tokom utakmica u Ligi Evropa uzvikivali rasističke parole i koristili pirotehnička sredstva. U današnjem saopštenju navodi se da je Lacio kažnjen zbog loše organizacije i rasističkih uvreda navijača, koji su koristili pirotehnička sredstva na utakmici 21. februara protiv Borusije iz Menhengladbaha, u revanšu šesnaestine finale Lige Evopa.
Lacio će tako prvu utakmicu osmine finala Lige Evropa protiv Štutgarta, 14. marta igrati pred praznim stadionom, kao i prvu sledeću za koju se bude kvalifikovao u evropskom takmičenju.
Uefa je zbog nesportskog ponašanja navijača kaznila i Fenerbahče, jednom utakmicom pred praznim tribinama i sa 60.000 evra. Fenerbahče će tu kaznu obaviti 14. marta, kada je domaćin Viktoriji iz Plzena, u prvoj utakmici osmine finale Lige Evropa.
Turskom timu određena je i kazna na dve godine uslovno isključivanjem iz evropskog takmičenja za koje se kvalifikuje. U šesnaestini finala Fenerbahče je 21. februara na svom stadionu bez prisustva gledalaca igrao protiv BATE Borisova, ali navijače to nije sprečilo da ispred stadiona koriste pirotehnička sredstva i vatromet.
Uefa je saopštila da klubovi imaju tri dana za žalbu.
Povezana vest:  Falkao demantovao da napušta Atletiko Madrid