FUDBALSKA-LOPTALIGA EVROPA

Sutra se igraju prve četvrtfinalne utakmice Lige Evropa

 

Prve četvrtfinalne utakmice fudbalske Lige Evrope igraju se sutra, a među najzanimljivijima biće duel bivših evropskih šampiona Liverpula i Benfike.

Fudbaleri Liverpula sutra od 21.05 igraju u Lisabonu protiv Benfike, prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. „Crveni“ su ove sezone takmičenje u Ligi šampiona završili u grupnoj fazi, a u Premijer ligi su tek šesti, pa će, u drugom po važnosti evropskom takmičenju, pokušati da ostvare dobar rezultat.

Trener Liverpula Rafael Benites najavio je da će promeniti poziciju u timu Stivenu Džerardu i poručio da kapiten može da igra „na svim pozicijama u timu“. Utakmicu će zbog povreda propustiti Martin Keli, Martin Škrtel i Fabio Aurelijo, kao i Alberto Akvilani zbog povrede članka.

Povezana vest:  Mihajlovićev spisak za utakmice protiv Rusije

Fudbaleri Fulama sutra u Londonu igraju protiv Volfsburga i pokušaće da poprave skor, pošto su na poslednjih devet utakmica ostvarili samo jednu pobedu i to protiv Juventusa od 4:1, u revanš meču osmine finala Lige Evropa.

Fulam je eliminisao Juventus ukupnim rezultatim 5:4.

-Svaka sledeća utakmica je uvek najvažnija, ali sutrašnja je velika, ne samo za igrače, već i klub i navijače. Već smo napravili veliki podvig plasmanom među osam najboljih, ali još smo gladni pobeda – rekao je fudbaler sredine terena Fulama Zoltan Gera.

-Volfsburg je dobar tim, igra napadački i postiže mnogo golova. Moramo da budemo oprezni i da dobro igramo u odbrani, jer imaju kvalitetne napadače. Važno je da ne primimo gol – dodao je on.

Povezana vest:  Inijesta i Pujol propuštaju utakmicu sa Real Sosijedadom

U španskom duelu sastaju se Valensija i Atletiko Madrid. Napadač Valensije David Vilja propustio je prvenstvenu utakmicu protiv Saragose, ali se očekuje da će biti spreman za sutrašnji meč.

-Atletiko ima snažne igrače na sredini terena i dobar napad, a u odbrani igraju žestoko. Čeka nas težak posao, ali moramo da igramo dobro ako želimo da ih pobedimo – rekao je Vilja.

Fudbalere Atletika će predvoditi trener Kike Sančes, koji je bio šesf stručnog štaba Valensije.

-Imam sjajan odnos sa njim, mnogo mi je pomogao u karijeri. Želim mu svu sreću na svetu, ali posle naših utakmica, pošto želimo da prođemo u polufinale – poručio je Vilja.

Povezana vest:  Katanec ponovo na klupi reprezentacije Slovenije

Sutra se sastaju i Hamburg – Standard iz Liježa.

-Standard je sastavljen od veoma kvalitetnih igrača. Ove sezone su igrali u Ligi šampiona, a eliminisali su Salcburg i Panatinaikos iz Lige Evropa – rekao je trener nemačkog tima Bruno Labadija.

Labadija na sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na Marsela Jansena i Eljera Eliju, a posle povrede kolena u tim se vraća Peruanac Paolo Gerero.

U timu Standarda biće napadač reprezentacije Srbije Milan Jovanović, dok je centralni bek Muhamed Sar je suspendovan. Sve utakmice počinju od 21.05.