RAD-ZVEZDA 24Zvezdi bod protiv Rada

U poslednjoj utakmici 17. kola fudbalskog prvenstva Srbije, Rad i Crvena zvezda igrali su nereše no 1:1 (0:1), pa su crveno-beli zaostatak za Partizanom smanjili na pet bodova, s tim što crno-beli u sredu igraju odloženu utakmicu 16. kola protiv BSK Borče i imaće priliku da uvećaju prednost na osam bodova.
Crvena zvezda je povela u 45. minutu golom Nenada Milijaša iz jedanaesterca, koji je skrivio golman Rada Rade Kljajić, zbog čega je dobio crveni karton.
Posle toga se očekivala sigurna pobeda crveno-belih, ali se ispostavilo da im za osvajanje tri boda nije bolo dovoljno ni vođstvo, ni igrač više.
Drugo poluvreme Crvena zvezda je odigrala veoma loše i zasluženo je kažnjena. U 65. minutu Uroš Ðurđević je iskoristio neverovatno idnolentnu i neodgovornu igru crveno-belih u odbrani i udarcem glavom sa sedam-osam metara savladao Bobana Bajkovića. Bio je to jedini udarac na gol fudbalera Rada na utakmici.
Do kraja utakmice igrači Crvene zvezde su imali loptu u nogoma gotovo sve vreme, ali nisu uspeli da stvore iole izgledniju priliku za postizanje gola.

Povezana vest:  Dilma Rusef protiv rasizma u brazilskom fudbalu