borusija tim

Borusija igra protiv Šahtjora za spas sezone

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda sutra igraju protiv Šahtjora revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona i nadaju se da će uspeti da spasu sezonu, nakon gubitka Kupa i gotovo sigurno šampionske titule u Nemačkoj.
Borusija iz Dortmunda sutra od 20.45 igra protiv Šahtjora iz Donjecka revanš utakmicu, pošto je u prvom meču, 13. februara, na Donbas areni, bilo 2:2.
U nemačkom timu nadaju se da će se strelac izjednačujućeg gola iz prvog meča, defanzivac Mats Humels na vreme oporaviti od gripa.
Borusija je u prvoj utakmici došla do izjednačenja u 87. Minute golom Humelsa, a strelac je bio i Robert Levandovski. Golove za Šahtjor postigli su Dario Srna i Daglas Košta.
Evropskom prvaku iz 1997. godine, Borusiji, i nerešeni rezultati 0:0 i 1:1 biti dovoljni za prolaz u četvrtfinale.
Humels je propustio dve poslednje utakmice, poraz Dortmunda od Bajerna iz Minhena od 0:1 u Kupu i pobedu u Bundesligi protiv Hanovera od 3:1.
Borusija tako nije uspela da odbrani Kup, a čini se da neće uspeti ni prvenstvo, pošto za vodećim Bajernom zaostaje 17 bodova.
-U dobroj smo situaciji, ali moramo da budemo koncentrisaniji nego u prethodne dve utakmice. Ukrajinci su još sveži, odigrali su samo dve utakmice ove godine. Ali, želimo nešto da osvojimo, pošto smo dozvolili da nam neki drugi trofeju izmaknu – rekao je odbrambeni igrač Borusije Marsel Šmelcer.
U ekipu Šahtjora najverovatnije će se vratiti Aleksandr Kučer, koji nije igrao u prvoj utakmici zbog suspenzije.
On je postigao gol u pobedi Šahtjora nad Volinom od 4:1 u ukrajinskom prvenstvu, koje je nastavljeno u petak posle tromesečne pazue, a strelac je bio i Košta.
-Sve će zavisiti od toga kako će se igrači prilagoditi, sve ćemo analizirati. Gol je ohrabrenje za Koštu. Od njega tražim da ulazi u šesnaesterac i tamo završi naše napade. To je naš problem, pogotovo s Brazilcima, ulazak u kazneni prostor i pretvoriti šanse u gol – rekao je trener Šahtjora Mirčea Lučesku.

Povezana vest:  Lampard: Izostanak iz Lige šampiona katastrofa za Čelsi