kamp prijavaPartizan organizuje fudbalski kamp za najmlađe

Fudbalski klub Partizan organizovaće od 16. juna fudbalski kamp za decu u kojima će najmlađi raditi po receptu omladinske škole crno-belih.
Kamp će biti organizovan na Sportskom centru Teleoptik i moći će da se prijave deca rođena između 2001. i 2005. godine. Smene traju šest dana, a pored rada sa Partizanovim trenerima, deca će biti podvrgnuta lekarskim pregledima i testovima psihofizičke sposobnosti.
Direktor omladinske škole crno-belih Momčilo Vukotić rekao je da je cilj akcije popularizacija fudbala i Partizana.
-Želimo da selektiramo najbolju decu u skladu sa našom sistematizacijom rada koja se oslanja na sopstvenu fudbalsku školu, čiji rezultati su i sada vidljivi. Ideja Partizanove škole potiče od Florijana Matekala, koji je stvorio prvu generaciju Partizanovih beba. Važno je da svi u klub prepoznaju da je ulaganje u fudbalsku školu investicija u budućnost – rekao je Vukotić.
Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković podsetio je da je pored generacije „crno-belih“ beba iz šezdesetih godina, klub u poslednjoj deceniji prošlog veka afirmisao generaciju koja je dovela drugu duplu krunu u istoriji.
-Pored afirmacije mladih igrača, naš cilje je i da pomerimo granicu primarne selekcije sa 12 na sedam godina, znamo šta hoćemo i šta želimo i jasno je da je ovo avangarda na našim prostorima – kazao je Tumbaković.
Direktorka marketinga Snežana Filipović istakla je da postoje tri cilja ove akcije – pronalaženje talentovanih igrača, širenje pozitivne slike o klubu i promocija brenda kao što je Partizan.
Član upravnog odbora kluba iz Humske Albert Nađ naglasio je da je smisao ove akcije pronalaženje novih asova Partizana.
-Na osnovu iskustva sa kampova koje smo u prethodnom periodu organizovali u Srbiji i regionu, došli smo do zaključka da nam je potrebna jedna akcija i u Beogradu. Svi uspesi u novoj istoriji kluba su u velikoj meri bazirani na igračima koji su ponikli u našoj školi – rekao je Nađ.

Povezana vest:  Trener Tuna dao otkaz posle glasanja igrača