Adriano-Galliani milanGalijani žali zbog prodaje Ševčenka

Potpredsednik Milana Adrijano Galijani rekao je italijanskim novinarima da bi Andrej Ševčenko verovatno bio najbolji strelac u istoriji italijanske Serije A da nije napustio redove roso-nera.
Kapiten Rome Frančesko Toti sinoć je protiv Đenove postigao 225. gol u Seriji A, čime se izjednačio sa Šveđaninom Gunarom Nordalom na drugom mestu liste najboljih strelaca, ali Galijani smatra da bi legendarni Ukrajinac premašio taj broj da nije napustio Milan i prešao u Čelsi 2006. godine.
-Toti je izvanredan, moram da ga pohvalim. Dostigao je Nordala koji je bio naš igrač, sada je ispred njega samo Silvio Piola sa 274 gola. Međutim, uvek ću žaliti što je moj prijatelj Andrej tražio da nas napusti, on bi verovatno premašio ove brojeve – izjavio je Galijani.
Ševčenko je igrao za Milan od 1999. do 2006. i na 226 utakmica postigao je 127 golova, da bi potom na sopstveni zahtev prodat Čelsiju. Tokom tri sezone na Stamford Bridžu nije se snašao i na 48 mečeva postigao je samo devet golova.
Ukrajinac je sa 59 golova treći najbolji strelac u istoriji Lige šampiona iza Španca Raula (77) i Italijana Filipa Inzagija (70).

Povezana vest:  Di Natale odbio bogatu ponudu Gvanžua