Niklas Bendtner Denmark

Bendtneru šest meseci suspenzije zbog pijanstva

Danska fudbalska federacija (DBU) suspendovala je napadača Niklasa Bendtnera šest meseci iz nacionalne reprezentacije pošto je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.
Dvadesetpetogodišnji Bendtner, koji je trenutno na pozajmici u Juventusu iz lonodnskog Arsenala, odveden je u policijsku stanicu nakon što je u nedelju rano ujutro uhvaćen kako vozi pijan u pogrešnom smeru ulicom u centru Kopenhagena.
-Bendtneru predstoji šest meseci da razmisli o svojoj internacionalnoj karijeri. Poštujemo prava svih igrača na privatan život, ali takođe imamo određena pravila koja reprezentativci moraju da ispune u javnom ponašanju – saopstila je DBU.
Bendtner, koji je van stroja zbog povrede butnog mišića i nije igrao od 17. decembra, prethodno je kažnjen zbog ispada na letošnjem prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini. Poznatog fudbalera UEFA je suspendovala jednu utakmicu i „odrezala“ mu novčanu kaznu od 100.000 evra nakon što je prilikom proslavljanja gola podigao dres i pokazao bokserice na kojima je bila reklama jedne irske kladionice.
Posle suspenzije DBU Bendtner će propustiti nekoliko ključnih utakmica repezentacije Danske u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2014, počev od meča protiv Česke kasnije ovog meseca.

Povezana vest:  Sasuolo šokirao Milan, Parma bolja od Fiorentine