bekham psz predstavljanjeBekam vodi PSŽ u četvrtfinale, Pirlo se seća Istanbula

Slavni engleski fudbaler Dejvid Bekam predvodiće sutra Pari Sen Žermen u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Valensije i pokušati da Parižane odvede među osam najboljih.
Posle trijumfa na Mestalji sa 2:1 verovalo se da će tim Karla Anćelotija lako eliminisati španski tim, ali neugodan poraz protiv Remsa u minulom kolu šampionata Francuske (1:0), kao i činjenica da će izostati suspendovani Zlatan Ibrahimović, ponovo vraćaju u igru Valensiju.
-Mislim da poraz od Remsa neće uticati na moje igrače. Spremni smo za Valensiju i uveren sam da idemo u četvrtfinale – bio je jasan Anćeloti.
Italijanski stručnjak dodao je da ima puno poverenje u Bekama, iako je Englez u 37. godini, ali još nije odlučio da li će nekadašnji as Mančster Junajteda, Reala, Milana i LA Galaksija igrati na poziciji zadnjeg veznog (suspendovan je Marko Verati) ili kao nekad, na desnom krilu, pošto je povređen Žeremi Menez.
-Mislim da mogu da odigram na desnom krilu. Dugo sam igrao na toj poziciji, a moj kvalitet uvek su bili dobar pas i centaršut – poručio je Bekam, povratnik u elitno takmičenje, koje je osvojio 1999. godine u dresu Junajteda.
Gosti iz Valensije su svesni da Parižani imaju veliku prednost, ali poručuju da predaja ne dolazi u obzir.
-Moramo da odigramo mnogo pametnije nego u prvom meču. Ne smemo da im ostavimo mnogo prostora, jer oni imaju iskusne igrače, koji znaju da kazne svaku, pa i najmanju grešku – rekao je Francuz Žeremi Matje, bivši igrač Sošoa i Tuluza, koji zna kakva atmosfera čeka njegov tim na Parku prinčeva.
Za razliku od Pariza, gde bi moglo da bude „vatre“, u drugom sutrašnjem meču između Juventusa i Seltika teško da može da bude i trunke neizvesnosti.
Italijanski šampion slavio je u Glazgovu sa 3:0 i sve sam rutinskog plasmana ekipe Antonija Kontea u četvrtfinale bilo bi senzacionalno.
Ipak, na oprez je upozorio Andrea Pirlo, nekadašnji fudbaler Milana, koji je u dresu rosonera, pre osam godina u Istanbulu protiv Liverpula na poluvremenu imao tri gola prednosti, pa na kraju ostao bez trofeja.
-„Ne, ne verujem da se može ponoviti Istanbul, ali kad budem izlazio na teren sigurno ću se setiti tog poraza. Uveren sam da idemo dalje i da ne možemo da „prospemo“ tri gola prednosti – poručio je Pirlo.
Dueli Pari Sen Žermen – Valensija i Juventus – Seltik igraju se sutra od 20.45 sati.

Povezana vest:  Hofenhajm traži da se utakmica sa Bajerom ponovi