mancester japanMančester Junajted otvara škole fudbala u Japanu

Mančester Junajted će otvoriti nekoliko škola za mlade fudbalere u severoistočnom delu Japana koji je najviše pogođen zemljotresom i cunamijem iz 2011. godine.
Mančester Junajted će ponuditi mesta za 100 talentovanih mališana tokom pet dana, počev od 26. marta, saopštio je sponzor engleskog prvoligaša kompanija „Kagome“.
Kako je precizirano, škola će biti namenjena mališanima koji žive u oblastima pogođenim katastrofalnim cunamijem, a ovi trening centri biće otvoreni od 2013. do 2015. godine.
-Osnovna svrha otvaranja ovih škola je podrška deci Tohoku regiona“ – kaže se u saopštenju Kagomea i dodaje da će i Endi Kol biti među onima koji će davati časove deci.
Fudbalske škole deo su šireg programa za pomoć severoistočnom delu Japana koji je u martu 2011. bio pogođen katastrofalnim zemljotresom i cunamijem, koji su izazvali i jednu od najvećih nuklearnih kriza ikada, u nuklearki Fukušima.
Japanska kompanija je istakla da će sponzorisati deo japanske turneje Mančester Junajteda ove godine – prijateljski meč protiv Jokohame F Marinos u julu.

Povezana vest:  Sukob policije i navijača Hajduka u Gabeli