josep_gvardiolaGvardiola: Mogli smo pobediti, ali i ovako sam zadovoljan

 

Trener fudbalera Barselone Josep Gvardiola nije bio nezadovoljan rezultatom 2:2 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Arsenala u Londonu, iako je njegova ekipa golovima Zlatana Ibrahimovića vodila do 69. minuta sa 2:0 i u potpunosti nadigrala “topdžije“.

– Imali smo veliku priliku za pobedu, ali nismo je uspeli iskoristiti. Svejedno, ponosan sam na moju ekipu koja je kontrolisala veći deo utakmice. Učinili smo koliko smo mogli, ali, u ovoj fazi takmičenja igrate protiv jakih rivala. Iako smo ispustili dva gola prednosti, zadovoljan sam rezultatom. On će nas još više mobilizirati i učiniti nas opreznima uoči revanša na našem terenu. Ukoliko ne odigramo još jednu dobru utakmicu na Nou Kampu, mogli bismo se oprostiti od odbrane naslova pobednika Lige šampiona – objasnio je Gvardiola, I nastavio:

Povezana vest:  Pujol će ipak biti spreman za El Clasico

– Nema puno prostora za kritiku moje ekipe. Znali smo i pre meča da ako i povedemo sa 2:0 ili čak 3:0, još uvek nismo završili posao, jer igramo protiv velikog protivnika. Zato mojim igračima na kraju mogu samo čestitati na prikazanoj predstavi. Sada se opet okrećemo španskom prvenstvu – izjavio je Guardiola.

Povezana vest:  Samuel Eto'o: Benitez je odličan, možemo sve da ponovimo