jelensuperliga logoPartizan gost u Jagodini, Zvezda protiv Novog Pazara

Utakmicama 18. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, derbi meč sutra će odigrati Jagodina i Partizan, dok će Crvena zvezda ugostiti Novi Pazar.
Izabranici Vladimira Vermezovića sa dve ubedljive pobede na startu prolećnog dela šampionata, a i zahvaljujući kiksu Crvene zvezde protiv Rada, stekli su osam bodova viška u odnosu na večitog rivala.
Gostovanje u Jagodini, koja igra odlično ove sezone, predstavljaće jedan od najtežih ispita za crno-bele i ako ga polože biće za veliki korak bliže odbrani titule.
Trener Vermezović neće sutra moći da računa na napadača Marka Šćepovića koji je sredinom nedelje na meču sa BSK-om povredio zadnju ložu.
Jagodinci su u prvom prolećnom kolu napravili kiks i izgubili od Hajduka u Kuli sa 3:0, ali su samo nekoliko dana kasnije na Karaburmi protiv OFK Beograda slavili sa 3:1.
Vicešampion Crvena zvezda će na svom stadionu protiv Novog Pazara pokušati barem malo da popravi lošu sliku sa meča protiv Rada.
Nigerijac Abiola Dauda mogao bi sutra konačno da debituje u dresu crveno-belih.
Ekipa Novog Pazara u prošlom kolu savladala je na svom terenu kragujevački Radnički sa 1:0 u utakmici koju je obeležila masovna tuča igrača obe ekipe.
Trećeplasirana Vojvodina gostuje u Borči ekipi BSK-a, a Novosađani su u prethodna dva kola osvojili maksimalnih šest bodova.
„Fenjeraš“ na tabeli, Smederevo imaće težak zadatak, pošto će dočekati ekipu Rada koja će doputovati na krilima osvojenog boda protiv Crvene zvezde.
U nedelju će mali derbi u Kragujevcu odigrati domaći i niški Radnički, a obe ekipe se grčevito bore da zadrže superligaški status ove sezone.
Duel u Subotici između domaćeg Spartaka i ivanjičkog Javora mogao bi da odluči koja će od ove dve ekipa u nastavku sezone imati veće šanse u borbi za plasman u Evropu.
Javor je u prošlom kolu „pregazio“ Smederevo sa 4:0, dok je Spartak izgubio od Vojvodine sa 2:1.
Ekipa Donjeg Srema će u Novom Sadu, u meču važnom u borbi za opstanak, dočekati šestoplasiranu užičku Slobodu, dok će Hajduk u Kuli ugostiti OFK Beograd.
Parovi 18. kola:
Od 14 sati igraju Hajduk – OFK Beograd, Donji Srem – Sloboda Point, BSK – Vojvodina, Spartak – Javor, Smederevo – Rad. U 18 sati sastaju se Crvena zvezda – Rad, a u 19 sati počinje meč Jagodina – Partizan.
U nedelju od 13 sati igraju Radnički Kragujevac – Radnički Niš.
TABELA: Partizan 43, Crvena zvezda 35, Vojvodina 34, Jagodina 32, Rad 27, Sloboda 27, Javor 26, Spartak 23, itd.

Povezana vest:  Prosinečki: Zadovoljan sam, nismo se povukli ni od tuče