Cuneyt CakirČakir: I dalje mislim da sam ispravno odlučio

Turski fudbalski sudija Čuneit Čakir koji je izazvao burnu polemiku pošto je isključio igrača Mančester Junajteda Nanija u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Reala, izjavio je danas da i dalje misli isto.
-Imam mirnu savest i ne sumnjam u svoju odluku. Crveni karton koji sma pokazao Naniju apsolutno je bila ispravna odluka. Svet će se s vremenom uveriti u pravu istinu – rekao je Čakir za španski „As“.
Čakir je pokazao crveni karton portugalskom internacionalcu zbog faula nad Alvarom Arbeloom u trenutku kada je Junajted vodio sa 1:0 autogolom Serhija Ramosa.
Nakon tog isključenja, kola Junajteda krenula su nizbrdo, a gosti iz Madrida su golovima Luke Modrića i Kristijana Ronalda i ukupnim rezultataom 3:2 prošli u četvrtfinale Lige šampiona.
Tridesetšestogodišnji Čakir je prosle sezone u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone isključio kapitena Čelsija Džona Terija, kao i Marija Balotelija dok je igrao za Mančester Siti protiv Dinama iz Kijeva 2011.
On tvrdi da su i te odluke bile ispravne.
-U ranijim mečevima u kojima su igrali engleski timovi ni jednom nisam doneo nepravednu odluku. Mislite da je nepravedno bilo što sam isključio Terija, ili Balotelija? Ne mislim tako – rekao je Čakir i dodao da se na svakoj utakmici trudi da savršeno obavlja svoj posao.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Maradona će go proslaviti titulu