ivica dacic 1 kznDačić: Fudbalska izolacija bi bila katastrofalna

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da bi bilo katastrofalno da Srbija bude fudbalski izolovana zbog nasilja na stadionima.
Dačić je novinarima u Beogradu rekao da mu je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini preneo da je slika o Srbiji IiHrvatska negativna.
-Platini mi je danas rekao da su Srbija i Hrvatska dobile ‘žuti karton’. To znači da sada moramo da se izborimo da ne dobijemo još jedan ‘žuti’, odnosno ‘crveni karton’. Moramo ozbiljno da shvatimo ovaj problem i kada je reč o fudbalu moramo više da uradimo. Bilo bi katastrofalno da Srbija bude izolovana u fudbalu – rekao je Dačić.
Predsednik Vlade je istakao da se moraju poboljšati propisi I kažnjavati svi koji prave izgrede na utakmicama.
-Nije Srbija jedina koja je imala probleme s huliganima, ali moramo da utvrdimo pravila jer ovako svi računaju da će naći neki izgovor I da ih neće kazniti ili osuditi. Dajte da kad se desi neki incident, to bude pojedinačni slučaj – kazao je Dačić.
Premijer se u četvrtak sastao s predstavnikom UEFA Grigorisom Surkisom, sa kojim je, kako je naveo, imao težk razgovor i ponovio da će u narednih desetak dana biti formirana radna grupa, da utvrdi strategiju za rešavanje problema nasilja na utakmicama.
Dačić je dodao da se rezultati očekuju u roku od šest meseci od dana formiranja te radne grupe.
-Posle toga, UEFA će dalje odlučivati o sudbini naših klubova I reprezentacija. To znači da moramo ozbiljno da shvatimo ovaj problem – kazao je Dačić.
Premijer je rekao da Srbija treba da uradi više da bi u evropskim fudbalskim takmičenjima postizala bolje rezultate.

Povezana vest:  LIGA EVROPE – OSMINA FINALA, Zvezda protiv CSKA, Partizan protiv Viktorije