Paul Gascoigne 2013Gaskojn: Mislio sam da ću umreti

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Gaskojn rekao je danas da je mislio da će umreti dok je u Americi bio na tretmanu odvikavanja od alkoholizma.
Gaskojn je prošlog meseca smešten na odeljenje intenzivne nege na klinici u Arizoni, pošto mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo posle primljene terapije.
-Bio sam mrtav i na putu da napustim ovaj svet. Molio sam doktore da mi sačuvaju život. Sećam se da je jedan od njih rekao da sumnja da ću se izvući – rekao je Gaskojn za britanski tabloid „San“.
Popularni Gaza se već duže vreme bori sa alkoholizmom, a stanje se pogoršalo prošlog leta u Dubaiju kada je ponovo počeo da pije nakon što je 17 meseci bio „čist“.
-Trebalo je da budem mrtav, doktori su mislil da se neću izvući, ali tu sam, dobio sam još jednu priliku i iskoristiću je – rekao je Gaskojn.
On je obećao da će početi da ide na grupne sastanke za odvikavanja od zavisnosti.
Gaskojn je tokom karijere nastupao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers i Midlsbro, dok je englesku reprezentaciju igrao od 1988. do 1998. godine i za to vreme na 57 utakmica postigao 10 golova.

Povezana vest:  Mojs zainteresovan za posao u stranom klubu