Wayne Rooney Manchester Liverpool

Junajted protiv Čelsija ispustio 2:0, igra se novi meč

Fudbaleri Mančester Junajteda i Čelsija igraće novi meč četvrtfinala engleskog FA kupa pošto su večeras na Old Trafordu igrali nerešeno 2:2.
Vodeći tim Premijer lige, bez kapitena Nemanje Vidića, imao je u rukama polufinale nakon vođstva od 2:0, ali posle odlične igre gostiju u drugom poluvremenu umalo nije eliminisan. Čelsi je nakon izjednačenja imao nekoliko sjajnih prilika u finišu, međutim, njegovi napadači nisu bili precizni, odličnim intervencijama istakao se golman domaćina De Gea, pa je izostao veliki preokret za trijumf.
Eliminacija u Ligi šampiona od madridskog Reala ostavila je traga na ekipu Aleksa Fergusona, posebno je to bilo primetno u drugom delu utakmice. Nakon odlične igre na početku i sigurnog vođstva, „crveni đavoli“ su naglo popustili u nastavku i da je meč potrajao verovatno bi bili „nokautirani“.
S druge strane, Čelsi je zaslužio čestitke za ono što je prikazao u drugom poluvremenu. Sve je krenulo nabolje kada je Rafael Benites uveo na teren Edena Azara, „plavci“ su diktirali tempo i ekspresno izjednačili, ali za konačan preokret nisu imali snage ni sreće. Tores, Mata i Oskar mogli su već večeras da obezbede prolaz u polufinale, međutim, pouzdani De Gea umeo je da sačuva mrežu.
Čelsi je igrao bez srpskog defanzivca Branislava Ivanovića.
Mančester Junajted – Čelsi 2.2 (Hernandes 5, Runi 11 – Azar 59, Ramireš 68)
Ranije danas drugoligaši Milvol i Blekburn igrali su nerešeno 0:0, pa će kao i Mančester Junajted i Čelsi igrati novu utakmicu.
Plasman u polufinale ranije su izborili Mančester Siti i Vigan.

Povezana vest:  Adler: Strahovao sam za svoj život