uefa champions league
LIGA ŠAMPIONA
Igrači Barselone najavljuju izbacivanje Milana
 
Cela fudbalska planeta sa nestrpljenjem očekuje sutrašnji revanš meč osmine finala Lige šampiona između Barselone i Milana, gde će katalonski klub, predvođen Lionelom Mesijem, pokušati da napravi čudo i nadoknadi dva gola minusa (2:0) iz prvog meča na San Siru. Sve sjajne igre i ovosezonske pobede, kao i činjenica da je titula u Primeri praktično već osvojena „pašće u vodu“ ukoliko tim koji je u poslednjih šest godina uzastopno bio u četvrtfinalu i tri puta osvajao elitno takmičenje završi takmičenje mnogo ranije nego što su i najveći pesimisti očekivali.
A zadatak nikad teži – Milan je u sjajnoj seriji od 10 mečeva bez poraza, samopuzdanje im je na najvišoj tački ove sezone, a dodatni razlog za optimizam daje im podatak da na prethodna tri gostovanja na Kamp nou, uključujući i jedan prijateljski meč, nisu poraženi.
Ipak, desni bek Dani Alveš tvrdi da Barselona može da ostvari cilj.
-Potrebno je samo da odigramo na našem nivou. Biće to, uveren sam, spektakularna utakmica i najbolja prilika da vidimo gde smo i šta smo. Ako smo zaista najbolji na svetu, onda je ovo pravi momenat da pokažemo zašto se našoj igri divi ceo svet. Ukoliko neko može da izbaci MIlan posle 0:2 u prvom meču, onda smo to mi – poručio je Alveš.
Pomoćni trener Katalonaca Đordi Roura, koji menja bolesnog Tita Vilanovu, odmorio je minulog vikenda najvažnije igrače, dok je njegov kolega Masimilijano Alegri u pobedi protiv Đenove ostao bez povređenog Đanpaola Pacinija, koji je izuzetno važan za tim, pogotovo što Mario Baloteli ne može da igra u elitnom takmičenju.
-Nedostajaće nam Pacini, kao i Baloteli. Idemo u Barselonu svesni da još ništa nije završeno. Daćemo sve od sebe da ponovimo partiju iz prvog meča i ukoliko nam to pođe za rukom – možemo dalje – izjavio je kapiten Masimo Ambrozini.
Na ruku Milanu ide i statistika, pošto je u istoriji Lige šampiona tim koji je izgubio prvi meč sa više od jednog gola razlike samo četiri puta prošao dalje, ali jedan četiri gubitka režirali su upravo rosoneri – protiv Deportiva iz La Korunje 2004. godine, kada je posle 4:1 na San Siru, u revanšu četvrtfinala izgubio 4:0.
Italijanski tim do sada je 41 put pobedio u prvom meču i 36 puta prošao dalje i samo jednom je prokockao prednost od 2:0, protiv Bordoa 1996. godine u tadašnjem Kupu UEFA. U senci duela na Kamp nou, u drugom sutrašnjem revanš meču osmine finala sastaće se Šalke i Galatasaraj. Pre tri nedelje u Istanbulu bilo je 1:1, pa nemački tim, koji je na krilima pobede protiv Dortmunda minulog vikenda ima priliku da se pridruži komšijama među osam najboljih na Starom kontinentu.
Utakmice Barselona – Milan i Šalke – Galatasaraj igraju se sutra uveče od 20.45 sati.
Povezana vest:  Falkao falsifikovao godinu rođenja?