Svet oduševljen Barselonom i Mesijem

Svet sa oduševljenjem reaguje na izvanredno izdanje Barselone koja je u revanš meču osmine finala Lige šampiona uspela da „izroni“ sa dna, posle poraza od 2:0, i da torpeduje MIlan sa 4:0.
„Mesi je takav igrač da se jednostavno, njegovi kvaliteti rečima ne mogu opisati“, komentarisao je na Tviteru bivši napadac Barselone Geri Lineker.
Svetski igrac broj jedan Argentinac Mesi dao je dva prva gola u pobedi Barselone nad Milanom, kojima je anulirao prednost italijanskog tima iz prve utakmice, a potom su David Vilja i Đordi Alba postavili konacan rezultat – 4:0.
„Sjajna Barselona je prošla dalje, to je bila pobeda nad svim prognozama i pravi trijumf fudbala“, rekao je Lineker, koji je ocenio da je po njegovom mišljenju, Mesi bolji igrač i od Maradone.
„Lionel ne samo da poseduje igračku genijalnost. koja je odlikovala i Dijega, nego je i najbolji strelac koji je hodao planetom“, rekao je Lineker.
On je podsetio da će Mesi sledeće godine na prvenstvu sveta u Rio de Žaneiru imati 27 godina, koliko je imao i Maradona kada je 1986. sa Argentinom osvojio Mundijal.
Bivši fudbaler Intera i nekadašnji reprezentativac Italije Marko Materaci nazvao je Mesija „vanzemaljcem“.
„Gde su stvorili ovakvog vanzemaljca, on nije čovek“, napisao je Materaci na Tviteru.
Francuski sportski liost „L’Ekip“ konstatovao je u naslovu da „Barsa nije mrtva“.
„Ne, Barsa nije mrtva. Življa je nego ikada. Tim koji je pre tri nedelje izgubio od Milana sa 2:0 vratio se u svom najboljem izdanu“, konstatuje „L’Ekip“.
Britanski „Dejli Miror“ navodi da je „Monstrum Mesi bio suviše dobar, dok „Dejli Mejl“ ističe da Barselona ima „jednog od najvećih igrača koji su ikada koračali Zemljom“.
Barselona je u utorak uveče u revanš meču osmine finala Lige šampiona pobedila Milan sa 4:0 i sa ukupno 4:2 plasirala se u četvrtfinale tog elitnog takmičenja.

Povezana vest:  Lukaku: Dominirali smo, trebalo je da pobedimo