Tulalan: Barselona ima Mesija, a mi Iska

Fudbaler sredine terena španske Malage Žeremi Tulalan kazao je danas da je njegov mladi saigrač Isko najzaslužniji za istorijski plasman Malage u četvrtfinale Lige šampiona i uporedio ga sa osvajačem Zlatne lopte, Lionelom Mesijem.
Malaga je sinoć u revanšu osmine finala na svom terenu savladala Porto sa 2:0, a Isko je postigao prvi pogodak za španski tim.
-U ovakvim utakmicama samo veliki igrači uspevaju da ‘otključaju bravu’. Barselona ima Mesija, a mi imamo Iska. Napravili smo istorijski uspeh, a od početka smo se trudili da odemo što dalje. Dali smo, zaista, sve od sebe – kazao je Tulalan španskim medijima.
Malaga je ove sezone debitovala u elitnom kontinentalnom takmičenju.
-Za mene je ovo ostvarenje sna. Nisam ni sanjao da bi tako nešto moglo da se desi u Malagi. Zaslužili smo uspeh, uživali smo u fudbalu – rekao je Isko.
Ekipa Malage je u prvom meču u Portugaliji izgubila sa 1:0.
Pored Iska, veliku radost domaćim navijačima sinoć je doneo i strelac drugog pogotka Roke Santa Kruz.
-Sada bi stvarno trebalo da uživamo u ovom uspehu. Srećan sam zbog gola, a još sam srećniji zbog pobede. Naši navijači su zaslužili da se raduju – poručio je Santa Kruz.
Žreb za četvrtfinale Lige šampiona održaće se u petak, 15. marta u sedištu Evopske fudbalske unije (UEFA) u švajcarskom gradu Nionu.

Povezana vest:  Silvinjo pomoćnik Roberta Mančinija u Interu