jelensuperliga logo

SUPERLIGA SRBIJE

Partizan dočekuje OFK, Zvezda u Nišu

Fudbaleri vodećeg Partizana dočekaće u nedelju ekipu OFK Beograda u 19. kolu Super lige Srbije, dok će drugoplasirana Crvena zvezda gostovati Radničkom u Nišu. Utakmica između Partizana i OFK-a igraće se u nedelju od 18.00, dok će se meč u Nišu igrati istog dana od 13.00. 
OFK je posle odličnog finiša jesenjeg dela sezone loše počeo nastavak prvenstva, u kojem je zabeležio dva ubedljiva poraza i remi, a izgubio je i od Vojvodine u polufinalu Kupa u sredu. Branilac trofeja Partizan je, za razliku od narednog rivala, odlično počeo prolećni deo sezone i dobio sve tri utakmice. 
Niški Radnički će veoma motivisan dočekati beogradske crveno-bele, pošto je posle početnog remija zabeležio dve minimalne pobede, koje će klubu sa Čaira mnogo značiti u borbi za opstanak. Zvezda je u pretprošlom kolu odigrala nerešeno sa Radom, pa joj je pobeda neophodna kako bi ostala u trci s Partizanom za šampionsku titulu. 
Trećeplasirana Vojvodina dočekaće u nedelju od 17.00 Donji Srem, dok će od 14.30 Sloboda na svom terenu u Užicu igrati protiv Jagodine. U nedelju se igra još jedan meč, kada od 14.30 Javor u Ivanjici dočekuje BSK iz Borče. 
Javor je u odličnoj formi od početka prolećnog dela sezone, ali I pored toga osvojio je samo četiri boda, međutim ostvario je važnu pobedu na svom terenu protiv Jagodine u prvoj utakmici polufinala Kupa. 
BSK je, s druge strane, u lošoj formi, pošto je klub iz Borče došao do samo jednog boda u poslednje tri utakmice, i to protiv Vojvodine u prošlom kolu kada su Novosađani tek u poslednjim sekundama utakmice izjednačili na 3:3. 
Sve ostale utakmice igraće se u subotu od 14.30, a Novi Pazar će kod kuće igrati sa poslednjeplasiranim Smederevom meč koji će za obe ekipe biti važan u borbi za opstanak. Radnički 1923 će u Kragujevcu u istom terminu igrati protiv kulskog Hajduka, dok će Rad na Banjici dočekati Spartak iz Subotice. 

Povezana vest:  Fudbaleri Novog Pazara ipak u Prvoj ligi Srbije