Jordi Roura BarcelonaRoura: Ne smemo da upadnemo u zamku opuštanja

Pomoćni trener Barselone Đordi Roura poručio je danas da ubedljiv trijumf nad Milanom od 4:0 ne sme da opusti tim pred četvrtfinala Lige šamiona sa Pari Sen Žermenom.
-Ne smemo da upadnemo u zamku opuštanja. Neophodno je da ponovo igramo maksimalnim intenzitetom, jer se radi o veoma važnom meču – rekao je Roura .
On je napomenuo da nikada nije prestao da veruje da će ekipa uspeti da se vrati u život posle poraza od 2:0 u prvoj utakmici protiv Milana.
-Ako je iko verovao u tim, onda sam to bio ja. Savršeno znam šta ovaj tim sve može – rekao je Roura.
Pomoćni trener Barselone je naglasio da „nikada nije posumnjao u sposobnost ekipe da prođe u četvrtfinale“.
-U utorak smo napravili izvanredan korak napred u šta ni u jednom trenutku nisam sumnjao – naglasio je Roura i dodao da je jedan od ključeva fenomenalnog povratka Barselone „sa dna“ upravo u borbenosti igrača koji daju svoj maksimum od početka do kraja utakmice.
„Barselona je tim u kojem svi fudbaleri istrčavaju na teren da na njemu daju maksimum i to je ono što nam uliva samopouzdanje“, rekao je Roura.
Kao posledica tih maksimalnih napora igrača, Barselona će morati u narednom periodu da igra bez Ćavija i Karlesa Pujola koji su se dodatno povredili na meču protiv Milana.
Roura ne zaboravlja da istakne značaj podrške glavnog trenera Tita Vilanove koji je na terapiji tumora pljuvačnih žlezda u Njujorku.
-Jedva čekamo da se Tito krajem marta vrati u tim – poručio je Roura.

Povezana vest:  Borusija Dortmund na plus četiri