KARIM BENZEMABenzema ne oseća pritisak pred utakmice u kvalifikacijama

Francuski fudbaler Karim Benzema izjavio je danas da ne oseća pritisak pred utakmice protiv Gruzije I Španije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, uprkos tome što u poslednjih 10 mečeva za reprezentaciju nije postigao pogodak.
Benzema je za reprezentaciju poslednji put postigao pogodak prošlog juna u prijateljskoj utakmici protiv Estonije, uoči Evropskog prvenstva.
-Ne, to me ne pritiska. Želim da postignem gol, ali ne smem da mislim: ‘Moram da dam gol, moram da dam gol’, pošto će to uticati na moju igru. Čak i ako ne postignem pogodak, a mi pobedimo, biću srećan – rekao je Benzema francuskim medijima.
-Ljudi ne vide moj doprinos na terenu. Ali, prvi napadač mora da postiže golove i nadam se da će i oni doći uskoro. Videćemo posle ove dve utakmice (protiv Gruzije i Španije) – dodao je napadač francuske reprezentacije.
On je do sada odigrao 55 utakmica za Francusku i postigao 15 golova.
-Svaki put me kritikuju u Francuskoj, ali to je deo mog statusa i to moram da prihvatim sa osmehom. Postoje teški trenuci u karijeri, ali sada se vraćam i dobro se osećam – rekao je Benzema.
On ove sezone nije standardan u prvom timu Reala, počeo je 12 od 22 prvenstvene utakmice i postigao osam golova. Prošle godine sezonu je završio sa 21 prvenstvenim golom.
Selektor reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da je Benzema potreban ekipi.
U kvalifikacionoj Grupi I Španija i Francuska odigrali su po tri utakmice, sakupili po sedam bodova i nalaze se na prva dva mesta na tabeli.
-Sada mu je teže jer igra manje i teško je da uđete u ritam kada u igru ulazite na kraju utakmica. Niko nije nezamenljiv, ali imam veliko poverenje u Karima. Potrebna mu je jedna varnica da se pokrene. Mislim da bi mu gol mnogo koristio – rekao je Dešan.

Povezana vest:  Božović: Utakmica sa Spartakom opravdala očekivanja