vladimir stojkovic poz jag par

Vladimir Stojković: Hrvati imaju vrhunski tim, ali ih se ne plašimo

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je danas da se ne plaši atmosfere na Maksimiru i duela sa selekcijom Hrvatske, iako se radi, kako je istakao, o vrhunskoj ekipi.
-Utakmica je u petak i videćemo da li će Hrvati uspeti da pokažu onu što tvrde, da su za klasu bolja ekipa od nas. Što se tiče atmosfere u Maksimiru, ne mogu da spavam koliko sam uplašen….. Šalim se naravno, nema straha. Činjenica je da ovaj meč nije kao ostali, da ima određenih tenzija, ali sve je to fudbal – rekao je Stojković novinarima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi na okupljanju državnog tima uoči mečeva sa Hrvatskom i Škotskom.
Stojković je dodao da ga ne dotiču komentari iz Hrvatske kako je on najslabija karika u srpskom timu.
-Ne treba da se bavimo sporednim stvarima koje nemaju veze sa terenom. Sve ćemo uraditi da pružimo maksimum i izvučemo pozitivan rezultat. Hrvatska je vrhunska reprezentacija, sa svih strana preti opasnost. Stvarno mislim da mogu da naprave dva odlična tima od igrača koje imaju – kazao je golman Srbije.
Defanzivac Hamburga Slobodan Rajković istakao je da mu je veoma drago zbog povratka u nacionalni tim.
-Teško mi je bilo dok sam bio odsutan, uvek je mnogo komplikovanije kad gledaš sa strane jer ne možeš da pomogneš. Bio sam u teškoj situaciji, i u klubu i ovde, ali neću sad da pričam o tome, važno je da sam opet tu. Ohrabruje me kako smo igrali prvo poluvreme protiv Belgije, kad god je teško mi umemo da odigramo dobro. Nedostaje nam iskustvo da u takvim utakmicama mi vodimo igru. Ovo je više od obične utakmice, a pobediće onaj ko se bolje izbori sa pritiskom – poručio je Rajković.
On je naglasio da su Hrvati dosta kvalitetniji na papiru, ali da Srbija ima kolektiv i da to ume da prenese na teren.
-Nisam puno pričao o ovom meču sa saigračem Milanom Badeljem, da ne bismo unosili dodatnu tenziju i peckanja – naveo je Rajković.
Centarfor nemačkog Grojter Firta Nikola Đurđić rekao je da je duel sa Hrvatskom najvažniji meč u bližoj istoriji.
-Svi smo svesni značaja utakmice, a ukoliko ishod bude dobar može u potpunosti da promeni kvalifikacije, tri boda na Maksimiru mogu da promene sve. Možemo mnogo više da dobijemo, nego da izgubimo – poručio je Đurđić.
Prvotimac Verdera Aleksandar Ignjovski istakao je da srpski tim ide na pobedu u Zagrebu.
-Ne plašim se atmosfere, u Bundesligi stalno igram pred punim stadionima i protiv vrhunskih rivala. Kod Hrvata bih izdvojio Marija Mandžukića koji igra u životnoj formi, a tu je i iskusni Ivica Olić. Naš glavni aduti biće mladost, kao i želja da napredujemo i dođemo do uspeha u kvalifikacijama – zaključio je Ignjovski.
Na okupljanju srpskih fudbalera u Staroj Pazovi bio je i predsednik FŠ Tomislav Karadžić, koji je na taj način želeo da im pruži dodatnu podršku.
Srbija u petrak od 18 sati gostuje Hrvatskoj na Maksimiru, a četiri dana kasnije od 20.30 sati u Novom Sadu dočekuje Škotsku.

Povezana vest:  ŠPANIJA LIGA, VESTI