IGOR STIMAC

Štimac: Ako sam ja zabrinut, Siniša mora na psihijatriju

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je danas da njegov tim neće ponoviti greške koje su napravljene 1999. godine i da je uveren u pobedu protiv Srbije.
-Najsrećniji sam čovek na svetu jer moji igrači igraju dobro u svojim klubovima. Druga stvar koja me posebno zadovoljava je atmosfera i ovaj tim može samo da napreduje. Ne bavimo se previše kalkulacijama, ali imamo idealnu priliku da pobedom praktično eliminišemo Srbiju. Dobra je stvar što ja imam iskustvo igranja ovakvih utakmica i svestan sam nekih grešaka iz prošlosti i utakmice zbog koje nismo otišli na EURO 2000. To se ovaj put neće dogoditi. Ne oshećam euforiju, ona nas neće zahvatiti – rekao je Štimac na konferenciji za medije.
On je naveo da ga ne plaši odlična golgeterska forma srpskih napadača Filipa Đuričića, Filipa Đorđevića i Dušana Tadića.
-Ako bi me to trebalo brinuti, onda bi Siniša Mihajlović već bio bio na psihijatriji kad vidi formu Mandžukića, Jelavića, Olića, Modrića, Eduarda i drugih naših igrača – poručio je Štimac.
Standardni hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka kao najveću snagu srpskog tima naveo je odbranu, ali dodao da i Hrvati imaju sjajne defanzivce.
-Njihova poslednja četvorka – Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov zaista igra u fantastičnim klubovima, izazivaju respekt, ali ako pogledate tabelu grupe videćete da smo mi primili manje golova – konstatovao je Ćorluka.
Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Selektor Japana saopštio spisak