Jose Mourinhn LS Press 2012

Murinjo najplaćeniji trener u 2012. godini

Trener Reala iz Madrida Žoze Murinjo najplaćeniji je fudbalski stručnjak u 2012. godini, prema istraživanju francuskog fudbalskog magazina „Frans Fudbal“. Taj magazin objavio je da je Murinjo prošle godine inkasirao 14 miliona evra, od čega 12 miliona od trenerskog posla, a dva miliiona evra od marketinških ugovora.
Na drugom mestu liste „Frans Fudbala“ je trener Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti sa zaradom od 12 miliona evra, dok je trećeplasirani Marćelo Lipi, trener kineskog Gvangžua, za koga je procenjeno da je u 2012. zaradio 11 miliona evra.
Iza ovih stručnjaka slede Gus Hidink (Anži Mahačkala) sa sumom od 10,8 miliona evra, bivši menadžer Liverpula Keni Dalgliš sa 10 miliona, Arsen Venger (Arsenal, 9,4 miliona), Fabio Kapello (Rusija, 9,2), Roberto Manćini (Mančester Siti, 6,1 mil), Aleks Ferguson (Mančester Junajted, 6,1 mil) i Hose Antonio Kamačo (Kina, 6,1 mil).
Zanimljivo je da Murinjo samo dva puta nije bio na vrhu liste od 2004. godine, otkako „Frans Fudbal“ objavljuje listu najbolje plaćenih trenera. Te godine od Portugalca je više zaradio Aleks Ferguson, a potom je 2009. godine najplaćeniji bio selektor reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari.

Povezana vest:  Ilić i Babović podržali igrače Radničkog