IGOR STIMAC

Štimac: Zauvek će nas pamtiti po duelima sa Srbijom

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je danas da će utakmice protiv Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo obeležiti njega i njegove igrače, kao i da će ih zauvek pamtiti po tim duelima.
-Ova utakmica, za razliku od nekih drugih, obeležiće mene i moje igrače. Ovo je skroz druga priča, zauvek će nas pamtiti po ove dve utakmice sa Srbijom, u tome je razlika – preneli su hrvatski mediji reči Štimca posle treninga u Zagrebu.
Štimac nije želeo da razgovara o sastavu svoje ekipe za duel sa Srbijom, već je kazao da ima „25 jednako spremnih i željnih igrača koji su spremni da ostave dušu na terenu“. On je istakao da mu je drago što će njegovi navijači biti u većini na stadionu, ali i da nema problema kada su protivnički u većem broju.
-Meni je draže kada su naši navijači u većini, ali nije mi mrsko kad je protivnik u većem broju. Imamo ekipu koja više uživa igrati pred punim tribinama. Očekuje se isključivo bodrenje, da nam budu vetar u leđa. Pozivam sve koji će doći na Maksimir da nas ne bodre mržnjom prema protivniku, nego da ih vodi ljubav prema nama i našim igračima. Ovo je apel, pokažimo visoki stupanj kulture, pokažimo Evropi i Uefi koja nas stalno blati što je prava Hrvatska – istakao je selektor hrvatske reprezentacije.
Osim hrvatskih, treningu u Zagrebu prisustvovali su i srpski I škotski novinari, a u šali kruži priča da je jedina šansa da te dve reprezentacije odu na Svetsko prvenstvo, izbacivanje Hrvatske od strane Evropske fudbalske unije.
-Hvala gospodinu Platiniju što se toliko brine za nas, to je sve što imam da kažem na tu temu. Mislim da puno više problema ima u drugim delovima fudbalske Evrope. Mi utakmicu sa Srbijom dočekujemo u sportskoj atmosferi – rekao je Štimac.
Novinare je zanimalo i da Štimac prokomentariše to što će njegova ekipa igrati u plavim, a protivnička u belim dresovima.
-Okvir na leđima na našoj najdražoj garnituri je prevelik i stvara problema sudijama kada igramo sa ekipama koje takođe imaju belu boju dresa. No, to je naš najdraži dres, on nas obeležava“, kazao je Štimac i dodao da ga ne zanima šta se dešava u taboru protivnika.
-Ne pratim šta se dešava u drugom taboru, noć pred meč ćemo skupiti potrebne informacije. Koncentrisan sam na nas – kazao je on.
Štimac je iskoristio priliku da pozdravi nekadašnjeg kapitena Srbije Dejana Stankovića, koji se ipak, iako je najavljivano, nije vratio u nacionalni tim za utakmicu protiv Hrvatske.
-Dekija Stankovića ovim putem pozdravljam i želim mu sreću u povratku na teren u klubu i reprezentaciji – poručio je Štimac.
Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se u petak, 22. marta od 18.00 na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Povezana vest:  Grupa investitora iz Dubaija kupila španski Hetafe