Sinisa Mihajlovic FSS 1

Mihajlović: Hrvati su trenutno bolji i iskusniji

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle večerašnjeg poraza od Hrvatske u Zagrebu da je domaćin pobedio jer je trenutno bolja i iskusnija ekipa.
Porazom od 2:0 na stadionu Maksimir selekcija Srbije sa praktično oprostila od borbe za plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine.
-Izgubili smo od iskusnije i bolje ekipe u ovom trenutku, a primili smo dva ‘jeftina’ gola. U drugom poluvremenu smo odigrali mnogo bolje, imali nekoliko šansi, pa je moglo da bude drugačije. Platili smo ceh zbog neiskustva i toga što smo pomalo sa strahom ušli u utakmicu – kazao je Mihajlović posle meča za televiziju Prva.
On je naveo da je ekipa tek u drugom poluvremenu zaigrala nešto hrabrije.
-Posle 2:0 smo bili rasterećeni, a momci su počeli da igraju kako znaju. I Pletikosa je u par situacija branio dobro, ali mogli smo i mi bolje da reagujemo. Kao i protiv Belgije, igrali smo dobro jedno poluvreme. Ostaje konačan rezultat, moramo da analiziramo meč i da idemo dalje. Spremamo se za utakmicu sa Škotskom, nadam se da ćemo pobediti. Znamo šta i koliko možemo, idemo dalje – dodao je Mihajlović.
Kapiten Srbije Branislav Ivanović izjavio je da je sada najvažnije da se ekipa što pre „podigne“ posle poraza.
-Izuzetno teška utakmica, još su nam glave vruće. Ovaj meč je značio dosta za našu mladu generaciju. Moramo da razmišljamo o sledećoj utakmici koja je već za četiri dana. Obe ekipe su ušle u meč pod velikim pritiskom. Nisu oni stvorili mnogo prilika do prvog gola, a mi u nekim detaljima nismo bili dovoljno skoncentrisani. Falilo nam je i malo odlučnosti – zaključio je Ivanović.
Srbija će takmičenje u A grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo nastaviti sledećeg utorka, kada će u Novom Sadu ugostiti Škotsku.
„Orlovi“ su posle ovog poraza ostali na četiri boda, devet manje od vodeće Hrvatske.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 17. kola i tabela