zoran tosic srb itaTošić: Mladi igrači da nastave da se bore

Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić rekao je danas da su igrači još pod jakim utiskom zbog poraza od Hrvatske, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine i da će u predstojećem duelu sa Škotskom pokušati da se iskupe.

-Slažem se da nismo smeli da dozvolimo da izgubimo na onakav način u Zagrebu. Pričali smo o toj utakmici i pričaćemo dugo, bez obzira što moramo da mislimo o Škotskoj. Pogodio nas je razvoj događaja na terenu, jer takve utakmice odlučuju najsitniji detalji“, rekao je Tošić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije izgubila je u petak od Hrvatske u Zagrebu sa 0:2 i izgubila šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, pošto ima samo četiri boda iz pet utakmica.

Povezana vest:  Perez: Stadion Reala zvaće se IPIC Bernabeu

-Trebalo je da držimo 0:0 što duže. U drugom delu smo preuzeli igru, jer su se oni povukli. To je zaista preveliki šok za sve nas u reprezentaciji, ne prođe sekund da neko ne priča o tom porazu, milion pitanja, milion odgovora. Treba pružiti priliku mladim momcima, treba da ostanemo zajedno i gledamo napred – rekao je on.

-Pružio sam maksimum u tom trenutku, kao i svaki drugi igrač i na tom planu nikome ne može ništa da se prigovori – dodao je vezista CSKA iz Moskve.

Srbija će u utorak, od 20.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu igrati protiv Škotske, utakmicu šestog kola kvalifikacione Grupe A.

-Ne znam kakvu atmosferu možemo da očekujemo u Novom Sadu. Nadam se samo da će na stadion doći onaj ko želi da nam pruži podršku. Želimo da se probudimo, iskupimo i obradujemo sebe i navijače.

Povezana vest:  Borac i Spartak u polufinalima Kupa Srbije

Teško je govoriti o budućnosti, jer uprkos stanju na tabeli, mi moramo da se ponašamo kao da smo još u igri – rekao je Tošić.

U tim Siniše Mihajlovića se protiv Škotske vraća Milan Biševac, koji nije igrao u Zagrebu zbog parnih žutih kartona.

-Menjao bih sve utakmice da sam mogao da igram u Zagrebu. Tri puta sam igrao protiv Hrvatske i sve tri smo pobedili. Bila je važna utakmica, meč godine, želeli smo uspeh. Moramo da pobedimo Škotsku i bar malo popravimo utisak. Moramo da ostanemo jedinstveni i istrajemo u procesu podmlađivanja reprezentacije. Za to je potrebno vreme i donekle razumem što nema strpljenja za lose rezultate – rekao je Biševac.

-Svaka utakmica i svaka nova pobeda biće korak napred. Ne smemo da zaustavimo nešto što ima kvalitet. Preostalih pet utakmica u kvalifikacijama moraju da se iskoriste na pravi način – dodao je fudbaler Liona.

Povezana vest:  Golman Drobni prešao iz Herte u Hamburg

Fudbaler Genčlerbirligija Radosav Petrović rekao je da igrači imaju obavezu prema reprezentaciji i da moraju da se izdignu iz teške situacije.

-Dugo smo se pripremali za meč u Zagrebu i teško nam je pao poraz od Hrvatske. Sada imamo obavezu prema sebi i reprezentaciji, dresu koji nosimo, da se izdignemo iz teške situacije i reakciju pokažemo pobedom u Novom Sadu – rekao je on.

-Moramo da budemo jači od teškoća. Bilo koji rival da nam dolazi u ovom trenutku, pa i selekcija Škotske, koja takođe ne blista u kvalifikacijama, imaće naš maksimalan respect – dodao je Petrović.