michael platini

Platini: Gol tehnologija je skupa, bolje je ulagati u mlade

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je večeras da je gol-tehnologija skupa i da je bolje novac ulagati u razvoj mladih igrača i infrastrukture.
-Korišćenje tehnologije u Ligi šampiona i Ligi Evrope, znači da bismo morali da je uvedemo na 280 stadiona, a potom da je uklonimo za mečeve nacionalnih prvenstava. To bi za period od pet godina koštalo 54 miliona evra, što je previše za utvrđivanje situacija koje se dešavaju jednom u 40 godina. Radije bih te pare uložio u mlade igrače i infrastrukturu – rekao je Platini.
Prvi čovek UEFA je poznat kao najveći protivnik primene tehnologije u fudbalu i zalaže se za uvođenje petog sudije.
-Zadovoljan sam postignutim rezultatima u Ligi šampiona. Praktično nije bilo grešaka i sudije vide sve što se dešava na terenu. Pitanje je kako oni timače to što vide. Mnogi nacionalni savezi se zalažu za uvođenje petog sudije, ali nemaju novca, zato je UEFA spremna da im finansijski pomogne – dodao je Platini.
Za razliku od UEFA, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je prošlog meseca odobrila upotrebu tehnologije „Oko sokolovo“ i „Goal Ref“ sa specijalnim magnetnim senzorima na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. FIFA je stav oko upotrebe tehnologije promenila nakon SP 2010. u Južnoj Africi kada sudije na utakmici Engleska – Nemačka nisu priznale očigledan gol Frenka Lamparda.

Povezana vest:  Serhio Ramos: Nažalost, gubimo kontrolu u Primeri