jelensuperliga logo

SUPERLIGA SRBIJE

Sa Pinto debituje, Partizan gostuje u Kuli

Posle dvonedeljne pauze i reprezentativnog razočaranja narednog vikenda nastavlja se fudbalski šampionat Srbije, koji će obeležiti debi Portugalca Rikarda Sa Pinta na klupi Crvene zvezde i gostovanje Partizana u Kuli.
Crveno-beli su porazom u prethodnom kolu od Radničkog u Nišu i šestu godinu zaredom definitivno ostali bez šampionske titule, ukoliko su uopšte i bili u igri, smenjen je trener Aleksandar Janković, a novi šef struke, treći ove sezone, pokušaće bar donekle da razdrma demoralisani tim.
Istina, još ćemo videti da li sa klupe ili sa tribina (u toku današnjeg dana trebalo bi da se postigne dogovor sa Jankovićem), posle čega će se znati da li Portugalac može nesmetano da vodi tim.
A zadatak neće biti nimalo lak, jer u goste stiže Radnički iz Kragujevca, koji je prošle sezone ?otkinuo? četiri boda Zvezdi, tradicionalno dobro igra na Marakani i ima trenera Dejana Đurđevića, koji je znao da pobeđuje crveno-bele.
I dok se Zvezda bori za čast i obraz fudbaleri Partizana sa ogromnom zalihom od 11 bodova gostuju u Kuli, gde žele da nastave seriju pobeda i naprave još jedan korak prema šampionskom trofeju. Crno-beli su došli u situaciju da sami sebi postavljaju ciljeve, a sad im je jedan od najvažnijih da mreža i dalje ostane netaknuta u prolećnom delu šampionata.
Ipak, možda i istinski derbi 20.kola odigraće Jagodina i Vojvodina, i to pod svetlošću reflektora u subotu uveče. Domaći tim želi da se vrati na pobedničku stazu posle poraza od Partizana i Javora u Kupu,odnosno, remija u Užicu, dok Novosađani ne odustaju od borbe za drugo mesto sa Crvenom zvezdom.
Prvi put u istoriji superligaška utakmica igraće se u Pećincima, Donji Srem će dočekati Javor na svom terenu zbog posledica koje su na teren stadiona Karađorđe u Novom Sadu ostavili reprezentativci Srbije i Škotske.
Ništa bolji teren neće biti ni u Subotici gde Spartak dočekuje Novi Pazar, na Karaburmi u duelu OFK Beograda i Slobode, u Borči na meču BSK-a i Rada, odnosno u Smederevu gde gostuje Radnički iz Niša.
Raspored 20.kola:
Subota:
OFK Beograd – Sloboda (14.30)
Donji Srem – Javor
BSK – Rad 
Spartak – Novi Pazar
Smederevo –  Radnički Niš 
Crvena zvezda – Radnički Kragujevac (18.00)
Jagodina – Vojvodina (19.00)
Nedelja:
Hajduk Kula – Partizan (15.00).

Povezana vest:  Indijska kompanija postala vlasnik Blekburna