Adem Ljajic 2012Ljajić: Nisam znao šta piše u Mihajlovićevom kodeksu

Fudbaler italijanske Fiorentine Adem Ljajić rekao je danas da se neće vratiti u reprezentaciju Srbije, ako je i dalje pevanje himne uslov za igranje u nacionalnom timu.
Ljajić nije član reprezentacije od maja prošle godine i prijateljskog duela sa Španijom kada ga je selektor Siniša Mihajlović odstranio iz tima jer nije pevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja.
-Potpisao sam ugovor sa Mihajlovićem, ali nisam ga dobro pročitao. Srbiju čine i Muslimani. Igrao sam 10 godina u mnogim reprezentativnim selekcijama i niko mi nikada nije tražio da pevam himnu. Ako je to uslov za igranje u reprezentaciji, onda se ja neću vratiti – rekao je Ljajić za „Gazeta delo Sport“.
Ljajić se osvrnuo i na prošlogodišnji sukoba sa bivšim trenerom Fiorentine Deliom Rosijem, kada je delovalo da će napustiti stadion „Artemio Franki“.
-Moram da se zahvalim saigračima koji su potvrdili da nisam uvredio Rosija. To je bio najtužniji trenutak u mom životu, mislio sam da ću napustiti Firencu, jer je klub planirao da me proda. Ne želim da imam reputaciju razmaženog momka, pogotovo jer sam sa 13 godina napustio dom i otišao u Beograd – rekao je 21. godišnji fudbaler.
Ljajić je dodao da je sada zadovoljan i da bi voleo da na kraju sezone produži ugovor sa Fiorentinom.
-U Italiju sam došao posle samo dve sezone u srpskom fudbalu, gde se manje pažnje posvećuje taktici. Sada znam kako da igram, trener Vićenco Montela veruje u mene, što utiče na moje samopouzdanje. Promenio sam i način razmišljanja. Ranije, kada nisam igrao, bio sam bezvoljan na treninzima. Sada se uvek trudim maksimalno – zaključio je Ljajić.
On je u dosadašnjem delu sezone odigrao 24 utakmice za Fiorentinu i postigao šest golova, dok je za reprezentaciju Srbije zabeležio sedam nastupa.

Povezana vest:  FIFA razmatra mogućnost odlaganja izbora za predsednika