Alex Ferguson 2013Ferguson: Ernandes ostaje u Junajtedu

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da napadač Havijer Ernandes neće na leto napustiti klub.
Meksički reprezentativac je ove sezone postigao 16 golova, ali je u prvenstvu samo u šest utakmica bio starter, zbog čega mediji spekulišu da bi 24-godišnji napadač mogao da napusti Old Traford.
-Havijer ima dugoročan ugovor. Nećemo primati ponude za njega. Redovno razgovaram sa igračima, posebno sa onima koji ne igraju. Rekao sam mu da mi nije lako da ga ostavim na klupi pored njegovih 16 golova ove sezone – rekao je Ferguson preneli su britanski mediji.
-Ako pogledate koliko je utakmica odigrao i koliko je golova postigao, morate priznati da je to odlična statistika. On je fantastičan igrač u šesnaestercu. Ali, teško je protiv dobre forme Robina van Persija. A tu su i (Deni) Velbek, (Vejn) Runi i (Šinđi) Kagava. To su koristi snažne ekipe, to nam daje prednost – dodao je on.
Ernandes je iz Gvadalahare 2010. godine došao u Mančester junajted.
Ferguson je najavio da će Meksikanac sutra igrati protiv Čelsija, u FA Kupu.
-Havijer će igrati protiv Čelsija jer protiv njih postiže golove. On želi da igra u svakoj utakmici, a za mene neće biti problem ako izgubi strpljenje. Nemam problema sa njim, on je veoma važan igrač za naš tim – rekao je on.
-U svakoj utakmici on uradi nešto značajno. On menja stvari i neke stvari radi na drugačije nego naši ostali napadači – dodao je Ferguson.
Ernandes je do sada odigrao 109 utakmica za Mančester junajted i postigao 48 golova.
Za reprezentaciju Meksika odigrao je 46 mečeva i postigao 30 golova.

Povezana vest:  Partizan odredio cene sezonskih ulaznica